USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скільки Луцьк витратить на профтехосвіту у 2016 році

13 Січня 2016 16:16
Вперше фінансування закладів професійно-технічної освіти відбуватиметься за кошти міського бюджету.

Про це йшлося під час спільного засідання постійних комісій міськради з питань соціального захисту і охорони здоров'я, з питань торгівлі і підприємництва, з питань міжнародного співробітництва щодо обговорення бюджету 13 січня.

Як повідомила начальник управління фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, у проекті бюджету Луцька на 2016 рік передбачено 42 мільйони гривень на фінансування закладів професійно-технічної освіти (фінансування на рівні, який передбачали при формуванні обласного бюджету в 2015 році, коли кошти отримували у рамках субвенції на підготовку робітничих кадрів).

Зі слів міського голови Миколи Романюка, раніше планувалося, що на баланс міста передадуть три коледжі, але згодом з’ясувалося, що місто фінансуватиме також п’ять професійно-технічних училищ. Вони потребують приблизно 48 мільйонів гривень.

Як показав аналіз, наразі 26% вихованців закладів професійно-технічної освіти становлять лучани, решта – мешканці області.

Зі слів міського голови, наразі у цих закладах готують фахівців низки професій, які «не є обов’язковими для міста», тож їх недоцільно фінансувати за кошти бюджету міста. Місту потрібні професії робітничої сфери для підприємств, сфери побуту.

Отже, з його слів, готувати фахівців варто на умовах співфінансування з обласного бюджету, зважаючи на потребу в робітничих кадрах для області. Окрім цього, протягом 2016-17 років не можна скоротити понад 10% працівників галузі профтехосвіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
порада Показати IP 13 Січня 2016 20:58
Якщо стягнути в повному обсязі на користь ЛВПУ те, що вгребли Батов і К*, - училище, як мінімум, два роки може бути на самофінансуванні. Якщо копнути глибше і ширше - в профтехосвіти прекрасне фінансове майбутнє.
державний кошт крали до порада Показати IP 13 Січня 2016 21:46
Підробиці і факти на сайті батов г ф.
Катя Показати IP 14 Січня 2016 08:00
І що робити молоді із села куди йти. Невже робітники нікому не потрібні. Як працювати закладам Птнз області? Правду кажуть хочеш знищити націю відбери мову, релігію і освіту.....
і йому пох Показати IP 14 Січня 2016 08:33
В архіві Волинських Новин ... 01.03. 2015р. Корупція в училищах Волині ... Романюк із села , бачиш Катю , як і куди йде , що виробляє не один знає .
про ЛВПУ - 9 Показати IP 14 Січня 2016 09:36
Педагог волинського училища не змирився з корупцією в навчальному закладі. Боротьба із «системою» переросла у бюрократичну тяганину. За намагання припинити корупцію в освітньому закладі чоловіка звільняли і поновлювали на роботі. Завдяки старанням педагога діло дійшло навіть до суду, щоправда, кримінальне провадження швидко закрили. Втім, Феміда дала ще один шанс, аби остаточно встановити справедливість. Уся ця боротьба педагога Валерія Білоуса із корупцією у Луцькому вищому професійно-технічному училищі почалася ще 5 років тому. Для Інформаційного агентства Волинські Новини волинянин розповів, що у своєму освітньому закладі його визнали кращим працівником, втім, коли почав боротися із «системою» - його звільнили, але він боротьбу не припинив. «Як педагог, я став переможцем конкурсу професійної майстерності в 2010-му році, мене ще у Нововолинськ направляли на змагання. Потому, на базі моєї групи «слюсар з ремонту автомобілів» проводили ліцензування професії в училищі, і я захистив ліцензію для закладу. Усю документацію вів зразково, це і підтвердили перевіряючі», - розповідає Білоус.........Частина репортажу від 01.03.2015 Корупція ..., покриває влада і правоохоронці... Див. на сайті ВН ...
бартер Показати IP 15 Січня 2016 20:38
Замість ПТНЗ - колонії. І батова туди (в дорослу бригаду) ... по заслугах, а то ще подумає, що директором....
бурситет Показати IP 24 Січня 2016 09:52
Підходить час виплати зарплат, а ще й аванс не виплачувався. Актуальною є "порада" (1-й коментар).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus