USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

За ініціативи батьків у шкільній «вітальні» на Волині зробили ремонт

19 Грудня 2016 11:00
Зробити ремонт у фойє Дулібівської ЗОШ I-III ступенів, що на Турійщині, вдалося завдяки ініціативним батькам та за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», інформують у прес-службі Фонду.

З 1997 року значну увагу в цій школі приділяють духовному вихованню учнів. Школа має особливого духовного керівника – єпископа Володимир-Волинського та Ковельського Володимира. Правлячий архієрей часто відвідує навчальний заклад, благословляє учнів, вітає колектив зі святами. Духовними наставниками дулібівських школярів та педагогів є також митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон та архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Результатом такої співпраці з архієреями стало присвоєння школі статусу опорної в районі із духовного виховання. За словами директора Тетяни Шаринди, жоден із учнів не має проблем із дисципліною. А один з випускників, медаліст Станіслав Ткачук, став священиком і нині є настоятелем храму на Вінниччині.

Загалом, у школі часто приймають гостей, оскільки тут відбуваються окружні, районні і навіть обласні семінари. А ще в навчальному закладі функціонує єдиний в районі духовий оркестр під керівництвом Олексія Скубія. Юні музики щорічно посідають призові місця на обласних конкурсах. Тому батьківський комітет вирішив зробити ремонт у фойє, оскільки це – вітальня навчального закладу. Самотужки осучаснити приміщення батьки не могли, оскільки це потребувало значних фінансових затрат. Вирішили звернутися в районне представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», адже мали досвід впровадження проектів. Батьки зацікавилися програмою «Ініціативні громади». Активісти запропонували на конкурс проект «Сприятливі умови навчання – дітям».

Крім громади, до співфінансування до проекту долучилися відділ освіти, молоді та спорту Турійської райдержадміністрації. Спочатку батьки планували відремонтувати стелю та зробити косметичний ремонт стін. Та вже в ході реалізації вирішили поновити духовний куточок (замовили нові стенди) та зробити стенд пам’яті героям небесної сотні й загиблого в АТО односельчанина Івана Ващені, батька двох учнів школи. Відповідно, внесок громади збільшився та склав 50% від загального бюджету проекту.

Наприкінці листопада дулібівчани зібралися на урочистій презентації реалізованого проекту.

Директор школи Тетяна Шаринда наголосила: досягти такого результату можна було тільки спільними зусиллями.

За словами голови ініціативної групи Вікторії Радобенко, зупинятися на цьому проекті активна громада не збирається: «Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» є можливість втілювати в життя задуми громади. Сподіваємося, що це лише успішний початок співпраці, адже задумів маємо чимало».

«Кожна справа, зроблена в разом, об’єднує і дарує набагато більше радості. Підтримка Фонду означає, що ви чудово розумієте сучасні економічні проблеми і не залишаєтесь осторонь. Приємно усвідомлювати, що є люди чиї серця і наміри спрямовані на творення добра. Ми впевнені: допомагаючи, ви даруєте не просто матеріальні цінності, а радість і надію на краще життя», – підсумувала член батьківського комітету Леся Бондарук.

Представники фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», які були присутні на урочистій лінійці, зауважили, що лише через об’єднану громаду можна досягти поставленої мети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus