USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Харчування луцьких школярів пропонують оплачувати картками

24 Березня 2017 17:55
У Луцьку міркуватимуть, як змінити систему оплати за харчування дітей, аби звільнити від цих обов’язків вчителів.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 24 березня.

Депутат Анна Мовяк, заслухавши звіт про роботу КП «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування», поцікавилася, чи є можливість сплачувати батькам за харчування дітей в електронному вигляді, щоб гроші не збирали класні керівники. Адже це не входить у їх посадові обов’язки. Крім того, депутати Луцької міської ради прийняли рішення про заборону обігу готівки в навчальних закладах міста.

Начальник управління освіти Олег Гребенюк повідомив, що це вже намагалися впровадити декілька років тому: встановили термінали в усіх садочках та чотирьох школах. Зголосився на це єдиний банк. Потім до управління освіти почали надходити скарги від батьків, запити з прокуратури, бо не всім такий варіант підійшов. У результаті, з половини садочків банк забрав термінали, через низький оборот коштів їх утримувати було невигідно. Також в трьох школах вони не прижилися.

Натомість депутат Тетяна Янчук запропонувала все-таки повторити цю ініціативу. На її думку, в той час, коли цей експеримент впроваджувався, лучани ще не звикли до розрахунку картками. Тепер же, вважає вона, все більше людей використовують безготівковий розрахунок, оплату через інтернет.

Представники комбінату запропонували винести це питання на розгляд піклувальних рад шкіл і запитати батьків, яким чином можна було б організувати плату за харчування дітей за посередництвом електронних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 24 Березня 2017 18:04
я собі уявляю, що там буде творитись в школі біля того терміналу. карточки будуть предметом щоденних пошуків, претензій батьків і т.д. а винести на громадське обговорення вам на думку не спадало ? чи ви вважаєте себе самими розумними ?
Лучанка Показати IP 24 Березня 2017 18:22
В точку!
Приват 24 Показати IP 24 Березня 2017 18:41
Реально думають тількі за своє збагатшення,а не за дітей, в моїх двох дітей картки юніор, то особисто на перервах не користуються, щоб на перерві яка всього 15-20 хв. Вони не всилах Обслужити терміналом 100 учнів, яку це розумну голову треба мати щоб таке допнути, Уявіть в магазині чергу хочаб з сорока клієнтів і всіх через термінал , скільки треба буде простояти ????? За 15 хв. Встигнем???
Хрен собачий Показати IP 24 Березня 2017 18:54
Ага...Це значить сильний і здоровий п’ятикласник Петя, буде їсти ще й за слабших однокласників Васю з Юрою, забираючи в них картки?..Не кажучи вже про згубу і крадіжки цих самих карток?..Гарна ініціатива, нічого не скажеш. :)
див. на сайті батов Показати IP 24 Березня 2017 21:47
клоунада 22 березень, 20:54 Управління західного офісу держаудитслужби у Волинській області повідомляє (16.03. 2017 №13-03-03-16/1447): В ході ревізії виявлено розкрадання електродвигунів вентиляції та іншого обладнання.Зокрема в 2015р. при передачі матеріальних цінностей від Романюка В.В. Шевчуку О.Є. виявлено відсутність у підвалі 4 електродвигунів, 3 насосів для перекачування води, розкомплектований бойлер,2 електрощити, в теплообміннику вирізані 3 радіатори, розкомплектований 1 електрощит; на даху спортзалу та актового залу відсутні 6 електровентиляторів; у підвалі гуртожитку відсутні 2 електродвигуни від пожежних насосів, розкомплектоваий 1 електрощит. Директором училища Романюком В.В. не було визначено винної особи та про факт нестачі, виявленої при передачі матеріальних цінностей, не повідомлено правоохоронні органи. При перевірці використання бюджетних коштів на ремонтні роботи встановлено завищення вартості робіт на загальну суму 13203,50 гривень. За допущені порушення директор та головний бухгалтер притягнуті до адміністративної відповідальності /вказано на недопустимість незнання таблички ділення/ з подальшими виплатами премій: квартальних, річних, за економію фонду зарплати, до дня вчителя, дня бухгалтера, .... ///// Все гінче в ажурі! Різні херівники відхвачені години записують. Половину годин становлять консультації, поетапні кваліфікаційні атестації, державні кваліфікаційні атестації, екзамени ВПУ (голови комісій), .... Хай всевишній силу верне. Фактів не проведення уроків херівниками не виявлено(!!!) Факт розкрадання обладнання зварювальної, автослюсарної, токарної майстерень не виявлено (!!!) - все просто вивітрилось. Списаний новий фрезерний верстат оцінений в 126 (!!!) гривень - морально застарілий, механічні частини спрацьовані, розкомплектований. Оскільки домна некомплектні верстати не приймає, він відправився у відомому тільки гаспідарам майстерні напрямку. Благодійні кошти розкрадались правильно! Училище отримало кошти за зданий металолом - 59 і 128 кілограм. Вивезені тонни металу оприлюдненню не підлягають. \\\\ Ревізори, які працювали в училищі і "щось знайшли ", звільнені з займаних посад. Творця відписки №13-03-03-16/1447 півищено в посаді. Солідна ревізія! Шокуючі результати! За некрасову - панькевича ні слова! До "творінь" батова доступу не було, як і до "криші" над майстернями! Акт ревізії виданий під грифом "таємно" - для працівників училища не озвучувати! VIVAT держаудитслужба!
Лада Показати IP 26 Березня 2017 20:36
Перечитавши попередні коментарі спадає на думку, що є потреба переходити на купони?! Так як колись, за Царя:)))) Смішно...........В більшості батьків є картки і сучасні мобільні телефони з онлайн банкінгами!!!! До чого тут черги??? І термінали є на кожному кроці!!! Задумайтесь краще чи всі кошти-готівка надходять до підприємства чи отримували Ви хоча б бумажну квитанцію за оплату харчування????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus