USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Якісні та дієтичні страви: у волинській дитячій лікарні відкрили кафе «М’ята»

15 Листопада 2023 16:10
На першому поверсі обласної дитячої лікарні, що входить до структури Волинського територіального медичного об'єднання захисту материнства і дитинства, відкрили кафе для відвідувачів і пацієнтів. Заклад під назвою «М’ята» облаштувало комунальне підприємство «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування».

Як розповіла генеральна директорка медоб’єднання Ірина Горавська, в лікувальному закладі забезпечують маленьких пацієнтів якісним триразовим харчуванням.

«Але ми знаємо, що діти дуже примхливі й не все їдять. У кафе «М’ята» буде можливість отримати не тільки додаткове харчування, а й спеціальне лікувальне харчування. Якщо дитинка не захоче їсти те, що їй принесуть у палату, мама зможе дозамовити в кафе ту страву, яку дитина любить, ту, яку їй дозволено їсти, враховуючи особливості захворювання. Відкриття кафе у стінах нашого закладу – дуже важлива подія для нас. Упевнені, що це пришвидшить одужання наших дітей і покращить якість надання наших послуг», – сказала Ірина Горавська.
Вона додала, що медичне об'єднання захисту материнства і дитинства має позитивний досвід співпраці з Луцьким комбінатом шкільного і студентського харчування. Останній надає послуги з організації харчування у приміщенні перинатального центру.
Їжа, приготована для дітей, повинна бути смачною, адже напрочуд важливо прищепити найменшим правильні навички щодо збалансованого харчування на майбутнє, наголосила медична директорка з педіатрії медоб’єднання Ірина Грабовська-Микитюк.

«Від нашого харчування багато залежить. Головні акценти будуть саме на правильному харчуванні, на дієтичній їжі – смачній їжі», – сказала вона.
«На оренду приміщення для облаштування кафе в обласній дитячій лікарні було оголошено конкурс. Переміг Луцький комбінат шкільного і студентського харчування, який і облаштував тут затишне й сучасне кафе. Для цього використав власні кошти. Жодних грошей із міського бюджету залучено не було. Тепер діти, їхні батьки, які перебувають із малечею в стаціонарі чи супроводжують діток на процедури, зможуть тут з’їсти щось смачне. Окрім того, для дітей, які перебувають на лікуванні, тут передбачене спеціальне дієтичне меню», – прокоментував Луцький міський голова Ігор Поліщук.
Мер також наголосив, що у Луцьку немає міської дитячої лікарні, тому діти з громади також проходять лікування при медоб’єднанні захисту материнства і дитинства.

«Наш комбінат шкільного і студентського харчування має величезний досвід роботи. За весь час у величезній кількості закладів, які він обслуговує, немає жодних нарікань. Я впевнений, що і тут теж усе буде добре», – зауважив Ігор Поліщук.

Сучасне кафе Луцький комбінат шкільного і студентського харчування у стінах дитячої лікарні облаштував усього за місяць. А щоб підвищити рівень працівників, які готуватимуть для дітей їхні улюблені страви, та скласти збалансоване меню, комунальне підприємство запросило на підмогу столичних шеф-кухарів.
Читати ще: «Так повинно бути у кожній їдальні»: триденний майстер-клас від відомого шефа для кухарів луцьких шкіл. Фоторепортаж

«Наше підприємство виграло конкурс оренди приміщення під кафе на п’ять років. Разом з Іриною Горавською ми напрацювали проєкт дитячого кафе. Було залучено кредитні кошти комбінату шкільного і студентського харчування, за які було придбано обладнання, посуд, зроблено поточний ремонт. Ми розробили якісне меню для наших діток, а також для батьків, які перебуватимуть у лікарні разом із дітками. Запросили шеф-кухарів із Києва. Вони працюватимуть із нами протягом тижня», – зауважила директорка Луцького комбінату шкільного і студентського харчування Світлана Шмідт.
У новому кафе зможуть прохарчуватися і діти, зокрема ті, які перебувають на лікуванні, і їхні батьки, і працівники медичного закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus