USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

За кілометр почула крик дитини й кинулась на допомогу: юна волинянка розповіла, як рятувала малюка, який тонув

28 Червня 2023 07:44
На Волині 16-річна ліцеїстка витягла хлопчика, який тонув у ставку. Коли біля водойми дівчина побачила двох дітей, і подумати не могла, що хтось із них полізе у воду, бо надворі саме різко похолодало – було лише десять градусів тепла. Але вже за кілька хвилин почула крики.

Вихованиця військового ліцею Настя з подругою прогулювалися біля ставка за селом. Була майже за кілометр від дітей, коли почула їхні крики. Кинулась до них і побачила налякану дівчинку, а у ставку тонув її п’ятирічний братик, йдеться в ТСН.

«Він просто лежав на животі й було видно, що його тримає на поверхні тільки сама балонова куртка», – розповідає дівчинка.

Спершу, каже школярка, з подругою намагалися дотягнутися до нього палкою, а коли це не допомогло, Настя кинулась у воду. Витягла дитину і на березі почала надавати першу допомогу.

«Ми просто його обнімали і давили на живіт, щоб він виплюнув це», – пригадує Настя.

Далі на руках школярки понесли його до себе додому. Дитину відігрівали, паралельно викликали медиків. Хоча Дмитрик дуже змерз, великої шкоди йому це не заподіяло, після огляду лікарі відпустили його додому.
Читати ще: Волинській ліцеїстці, яка врятувала малюка, таємні меценати подарували новий телефон замість втопленого

Зараз малюк обіцяє, що до ставка – ані ногою. Родина в Дмитрика благополучна. Після випадку на водоймі мама так перехвилювалася, що на камеру спілкуватись не змогла. Як діти побігли до водойми, каже, сама не розуміє. Поки вона готувала їжу, малі гуляли на подвір’ї, начебто на виду.

Це розповсюджена помилка батьків, кажуть рятувальники. І попереджають: надто уважними треба бути тепер, коли діти на канікулах.

Батьки Дмитрика кажуть: цей випадок буде для них наукою. Вони дуже вдячні Насті, яка врятувала їхнього сина. Сама ж дівчинка після цього інциденту хоче вдосконалити навички з плавання, аби за потреби вчасно прийти на допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 28 Червня 2023 10:25
Дівчина молодець. Крім того, кожному дорослому варто мати на увазі, що коли бачите дітей самих біля потенційної небезпеки, потрібно відразу шукати їхніх батьків. Тут пощастило, що дитина потрапила в ставок ще тоді, коли ліцеїстка була відносно недалеко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus