USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Це реальний прожитковий мінімум: «ЗА Майбутнє» пропонує збільшити мінімальну пенсію до 3 659 гривень

2 Грудня 2021 10:39
В Україні люди, які отримують пенсію за солідарною системою ледве виживають. «ЗА Майбутнє» пропонує збільшити мінімальну пенсію до 3 659 гривень.

Про це написав народний депутат України, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця на своїй сторінці у Фейсбуці.

Накопичувальна система у перспективі покращить життя пенсіонерів. Однак вона стане корисною для людей лише за чотирьох важливих умов:

1. 100% державна гарантія. Пенсійні рахунки громадян мають бути відкритими лише в тих банках або пенсійних фондах, репутація та фінансова спроможність яких підтверджена державою. Більше того, люди мають отримати свої пенсії, навіть якщо ці установи збанкрутують.

2. Прозорість і можливості для інвестицій. Людина повинна бачити, на яких рахунках лежить її пенсія, розмір, відсотки, а також у неї має бути можливість вкладати ці кошти в державні цінні папери. Але тут також потрібен жорсткий контроль та гарантії з боку держави — гратися у вклади має бути заборонено. Це необхідно, щоб люди не ставали жертвами фінансових пірамід та не втрачали гроші, які роками відкладають на пенсію.

Читати ще: Кого з українців обов'язково переведуть на накопичувальну пенсію. Пояснення

3. Можливість тримати пенсію у конвертованих валютах, щоб люди не втрачали кошти через девальвацію гривні та різкі зміни курсу.

4. Європейський досвід. Наприклад, в Угорщині та Чехії відмовилися від накопичувальних пенсій та намагаються повернути кошти з приватних фондів у державну солідарну систему. До цього поступово рухається і Польща. В Естонії накопичувальна система ще існує, але внески знизили до 0% від зарплати. Україна повинна взяти в них найкращі рішення та уникнути типових помилок, які зруйнують важливу реформу.

Читати також: Кожен п'ятий українець може залишитися без пенсії: хто і чому в зоні ризику

Разом із тим держава має подбати про мільйони українців, які сьогодні отримують пенсію за солідарною системою та ледве виживають. Депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» пропонує збільшити мінімальну пенсію до 3 659 грн. За розрахунками Мінсоцполітики, це реальний прожитковий мінімум для непрацездатних осіб, який відповідає зростанню цін на продукти та комунальних тарифів у 2021 році.

Нагадаємо, з 1 грудня в Україні підвищили рівень прожиткового мінімуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
КОЛЯ Показати IP 2 Грудня 2021 11:39
СКОРО ІСНУЮЧУ НЕ БУДЕ ЧИМ ВИПЛАЧУВАТИ.ПЕНСІЙНИЙ ФОНД НА ДОТАЦІЇ В ДЕРЖАВИ.
ботоксШМЯК до КОЛЯ Показати IP 3 Грудня 2021 16:26
А що ви чекали від фотографів та манікюрщиць? Це шапіто нічого доброго для України не зробило і не зробить, і навіть не мало щось добре робити!
cccр Показати IP 2 Грудня 2021 16:11
Ганьба таким пенсіям !!!
І хліб Показати IP 2 Грудня 2021 22:09
по 200 грн. ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus