USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

За тиждень на Волині виникло 9 пожеж торфовищ

18 Жовтня 2018 10:58
Цьогоріч у Волинській області зареєстровано 130 пожеж сухої рослинності на площі майже 86,1 гектари, серед них пожеж сухої трави та сміття – 85 , торфу – 44.

Про це повідомили під час брифінгу Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області щодо ситуації з пожежами в області.

Усі загорання ліквідовані, окрім Любешівського району (урочище «Кулики» поблизу села Ворокомле), де залишилося ліквідувати займання торфу на площі 1,3 гектари , а також Маневицького району (урочище «Залуччя» біля села Серхів), де ще потрібно загасити 6,2 гектари торфополів.

Начальник Управління ДСНС України у Волинській області, генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук наголосив, що зараз клас пожежної безпеки дуже підвищився через відсутність опадів, а пожежі, які виникають, потребують вкладення чималих коштів і людських ресурсів для їх ліквідації.
«Тільки за минулий тиждень на території області виникло 12 пожеж сухостою, 9 пожеж торфовищ різних площ. Всі вони виникли через необережне поводження невстановлених осіб. Ці люди будуть розшукані і притягнені до відповідальності», - наголосив Володимир Грушовінчук.

Нагадаємо, на Маневиччині горять торфовища, які ОДА не дала розробляти «Волиньторфу».

Під час брифінгу наголосили, що пожежі виникли через свідомий підпал населенням рослинних залишків та сміття, в результаті чого полум’я розповсюджується на суху траву і охоплює чималі території. Внаслідок цього відбувається загоряння торфовищ.

«Для ліквідації таких пожеж потрібно докласти чималих зусиль. Наголошую, що це тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Давайте не приводити нашу екологію до катастрофи», - звернувся начальник управління.

Під час брифінгу наголосили, що одним з дієвих заходів щодо протидії пожежам в природних екосистемах є організація та проведення спільних рейдів у місцях спалювання сухої рослинності. У 2018 році здійснили близько трьох тисяч профілактичних рейдів в екосистемах, з них – 624 на полях та торфовищах.

Рятувальники вкотре закликають громадян бути обачними і дотримуватись правил пожежної безпеки, адже суха і тепла погода сприяє загоранню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus