USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Маневицькій РДА спростували обман Линдюка щодо пожежі на торфовищах. Уточнено

17 Жовтня 2018 13:53
Попри заяви очільника Маневицької РДА Андрія Линдюка про те, що голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко нібито не попередив про пожежу на торфовищі, працівники РДА та керівництво ОТГ говорять про інше – про проблему Терещенко повідомляв і працівників РДА і ДСНС.

Голова ОТГ Ігор Терещенко розповів, що про пожежу ще в неділю телефоном повідомив начальнику Маневицького РВ УДСНС Валерію Клімчуку.

«Він мені сказав, що зі мною зв’яжеться завідувач сектору з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Маневицької РДА Федір Рудись, але на зв’язок він не вийшов, тому в вівторок до нього я зателефонував сам, ми обговорили цю ситуацію», – зазначив Ігор Терещенко.

В оригінальній версії публікації йшлося про те, що розмова відбулася днем раніше. Проте зі слів Федора Рудися це була обмовка – насправді він мав на увазі, що розмова з Терещенком відбулась саме 16 жовтня, цю інформацію підтвердив й Ігор Терещенко.

В телефонному коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Валерій Клімчук повідомив, що перебуває у відпустці. На запитання про те, чи повідомляв йому Терещенко про пожежу, Клімчук прямо не відповів, лише зазначивши, що він вже більше 10 днів перебуває у відпустці і що «щодня машини по пожежах виїжджають, якщо мені кожен день будуть дзвонити, то я не буду відпустку проводити».

Федір Рудись, своєю чергою, повідомив, що сьогодні відбулась нарада в РДА, де обговорили план дій щодо локалізації пожежі, на місці працюють відповідні служби.

На запитання про те, чи звертався до нього голова ОТГ щодо пожежі, Федір Рудись спочатку не пригадав такого, проте потім зазначив, що дійсно говорив на цю тему з Терещенком у вівторок, 16 жовтня.

Натомість Андрій Линдюк, чи то не будучи в курсі ситуації, чи свідомо намагаючись перекласти вину, заявив, що керівництво ОТГ нібито не лише відмовилося гасити пожежу на землях, якими не розпоряджається, а й не проінформувало про це.

«Керівництво ОТГ самоусунулось не тільки від гасіння пожежі, а й навіть не поінформували про проблему, не звернулись про допомогу, пояснюючи це тим, що це землі запасу, за які сільська рада не відповідає. І тому з резервного фонду громади категорично відмовились виділяти кошти», – написав Линдюк.

Ігор Терещенко також зазначив, що все літо Прилісненська громада гасила пожежі на торфовищах своїми силами. Проте, коли почалась масштабна пожежа, справитись з нею самі вже не могли, про що й повідомили ДСНС.

«Все літо пожежі в Галузіївському та Серахівському старостинських округах ми ліквідовували самотужки, бо маємо придбану помпу. Є акти, які це підтверджують», – зазначає Ігор Терещенко та демонструє відповідні документи.
Нагадаємо, торфовища в Маневицькому районі палають вже п’ятий день. Під загрозою знищення – заповідник, який починається за півкілометра від вогню.

Ці площі – це землі запасу Прилісненської ОТГ, якими розпоряджається Волинська ОДА. Ділянки, відповідно до постанови Кабміну, ще в квітні мали передати в керування ОТГ, аби земля мала господаря. Але цього Держгеокадастр не зробив ані через місяць, ані через півроку.

На цій ділянці планувало видобуток ДП «Волиньторф», проте Волинська ОДА так і не надала відповідного дозволу. Зі слів керівництва підприємства, якщо пожежа буде поширюватись вглибину, то весь торф просто вигорить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus