USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За перебудову приміщення підприємцеві на Волині дали 50 тисяч штрафу

6 Листопада 2015 14:59
Директор «Виробничо комерційної фірми «Каскад» Володимир Пархомюк уже другий рік поспіль судиться з Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю, ‒ пише Під прицілом.

У 1997 році чоловік придбав у Ковелі комунальне приміщення та зареєстрував на нього право власності, а в 2003 році перебудував його, внаслідок чого площа приміщення зменшилася на 3.7 кв.м. Через десять років Інспекція держархбудконтролю провела перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності та будівельних норм, за результатами якої винесла постанову про накладення на нього штрафу понад 50 000 гривень та припис на усунення недоліків.

Так, переконує представник Інспекції держархбудконтролю, підприємець Володимир Пархомюк не подав декларацію про введення об’єкта в експлуатацію, хоча й використовує приміщення вже давно.

Сам же підприємець переконаний, що ця будівля ‒ це його приватна власність, а тому він не повинен подавати будь-яких декларацій. Крім того, Володимир Пархомюк вказує на те, що відхилення 3.7 кв.м. допускається нормами містобудівної діяльності, а тому він не допустив жодних порушень.

Всі ці доводи чоловік виклав у позовній заяві, яку скерував до Волинського окружного адмінсуду. Володимир Пархомюк вимагав скасувати припис та постанову про накладення штрафу.

В червні 2013 року суд задовольнив позов підприємця, а Львівський апеляційний адмінсуд залишив постанову суду І інстанції без змін. Однак Вищий спеціалізований адміністративний суд повернув справу на новий розгляд до суду І інстанції.

Для повторного розгляду цієї справи було скликано колегію суддів.

Зрештою, після заслуховування доводів позивача та заперечень представника Інспекції ДАБК, колегія суддів постановила в позові відмовити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 7 Листопада 2015 05:12
Поки вибори і бардак в місті над "Черевичками" незаконно збудували за місяць 2 поверхи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus