USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За п’ять днів на COVID-вакцинацію записалися 155 тисяч українців

7 Березня 2021 16:49
За перші п’ять днів до онлайн-списку на вакцинацію від COVID-19 записалися понад 155 тисяч українців.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбуці.

«З 1 березня в Україні запрацювала послуга запису на безкоштовну вакцинацію від COVID-19. За перші 5 днів нею скористалися понад 155 тис. громадян. Кожен охочий менше ніж за 5 хвилин може заповнити заявку через застосунок та веб-портал «Дія» або за допомогою національного контакт-центру МОЗ (0 800 60 20 19)», – поінформував прем’єр.

Він нагадав, що після заповнення заявки дані будуть внесені до електронного списку очікування, а згодом має надійти запрошення до пунктів щеплення, відповідно до затвердженого Міністерством охорони здоров’я плану вакцинації.

Читати ще: Тільки чверть українців вакцинуватиметься від COVID-19. Опитування

Шмигаль уточнив, що розроблена Мінцифрою та МОЗ система допоможе в майбутньому всім вакцинованим отримати підтвердження щеплення проти COVID-19 у випадку, якщо в світі будуть запроваджені так звані «паспорти вакцинації».

23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca і виготовлена за відповідною ліцензією в Індії. А вже 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації.

Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, працівники лабораторій, які тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей поважного віку, військовослужбовці в районі проведення ООС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сам Показати IP 7 Березня 2021 22:04
Але брихуни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus