USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За півроку всі волинські воїни АТО можуть пройти реабілітацію

30 Вересня 2014 08:00
На Волині створюють реабілітаційні центри в кожному районі, їх потужності дозволять за півроку «охопити» усіх захисників учасників АТО.

Відповідну заяву зробив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик під час урядової відеоселекторної наради «Про стан готовності надання адміністративних послуг» 29 вересня.

«В область повернулися 3,5 тисячі військовослужбовців. Тому треба так розрахувати потужності нових закладів, аби за півроку ми усіх їх «пропустили» через центри реабілітації», - звернувся до підлеглих губернатор.

Нагадаємо, реабілітаційні центри в районах Волині будуть створювати на базі районних лікарень, і вони мають з’явитися уже з жовтня.

До слова, щоденне фінансове забезпечення для інвалідів війни передбачено у сумі - 40 гривень на медикаменти та 35 гривень на харчування.

Варто зазначити, реабілітацією поранених та хворих бійців АТО уже серйозно займаються волонтерські організації. Так, у Луцьку працює волонтерський реабілітаційний центр для постраждалих під час АТО. Медична допомога пораненим бійцям, фінансова та моральна підтримка поранених, контужених, визволених з полону, допомога кваліфікованих психологів – далеко не весь перелік того, що здійснюється на волонтерських засадах для підтримки постраждалих бійців.

Нагадаємо, волонтери працюють над відновленням Журавичівського санаторію, що на Волині, щоб оздоровлювати там бійців АТО. "За" відновлення санаторію й медики. Адже цілющі грязі добре впливатимуть на здоров’я солдатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus