USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За постачання наркотиків і зброї терористам затримали 11 українських моряків

12 Жовтня 2016 08:16
Одинадцять українців, члени команди вантажного судна Marti N перебувають під слідством в іспанській в'язниці через контрабанду гашишу.

Про це повідомив підполковник Цивільної гвардії Хав'єр Рохеро, - з посиланням на DW повідомляє ТСН.

З його слів, "українці причетні до діяльності мережі", яка займається поставками зброї і наркотиків терористам в Іраку та Лівії. Українці начебто не є джихадистами, але були найняті терористичною мережею тільки для транспортування марокканського гашишу - близько 20 тонн - лівійським терористам.

Надалі наркотик мав реалізовуватися в європейських країнах, а гроші - піти в тому числі на потреби джихаду. Судно Marti N. було захоплено спецназом в Середземномор'ї.

За участь в наркоторгівлі морякам загрожує до 10 років тюремного ув'язнення. Але термін можуть збільшити, "якщо суд врахує співпраця з терористами". Хоча не виключено, що "заарештовані могли і не знати, кому призначався вантаж", - додав Рохеро.

Арешт українців провели в рамках великомасштабної поліцейської операції, в якій беруть участь, крім Іспанії, також Франція, Італія і Греція. Завдання - зруйнувати канали поставок і фінансування терористів.

Додамо, що раніше іспанська поліція разом із правоохоронцями Італії, Греції та Туреччини затримали 10 українців та 1 грузина, які перевозили 13 тонн гашишу.

Як повідомляється, контрабандисти переправляли 500 пакетиків із наркотиком у трюмі судна "Мунзур", яке йшло під прапором Панами. У ході узгодженої з Інтерполом операції злочинців вдалося затримати неподалік італійського острова Пантеллерія в Середземному морі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus