USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

За приховані російські активи проти Порошенка відкрили провадження

10 Лютого 2016 10:00
Провадження проти президента України Петра Порошенка за приховування ним інформації щодо своїх російських активів відкрив Вищий адмінсуд.

Народний депутата та член політради УКРОПу сьогодні отримав ухвалу Вищого адміністративного суду України, якою відкрито провадження щодо протиправної бездіяльності президента Петра Порошенка. Зокрема, мова - про приховування головою держави інформації про свої російські бізнес-активи. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив сам Віталій Купрій, - інформує прес-служба партії.

Нардеп пояснив, що ще 12 листопада 2015 року надіслав на адресу Петра Порошенка депутатське звернення щодо надання інформації про його конфісковане та арештоване майно на території Російської Федерації. «Ця інформація є важливою для всього українського суспільства, оскільки була одним з доказів військової агресії та недружньої поведінки з боку Росії стосовно України, майнових та немайнових прав її громадян», – повідомив політик.

Зазначимо, незважаючи на кризу в Україні, бізнес глави держави процвітає, а його ділові відносини викликають питання.

Нагадаємо, свого часу президент Петро Порошенко пообіцяв усунути від влади олігархів, продати активи Roshen у Росії. Однак, попри обіцянки Порошенка, Roshen досі розширюється, прибутки Порошенка збільшуються.

До слова, раніше також повідомлялося, що компанія Roshen, що належить президенту Петру Порошенку, не платить податки в бюджет України, переносячи найбільші торговельні операції в безподаткові Панаму, Беліз і Домінікану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КУДИ ПОРОШЕНКО ПОДІВ ROSHEN

Також Віталій Купрій нагадав, що сам Петро Порошенко заявляв, що агресор відібрав у нього «Севастопольський морзавод», на якому зараз ремонтуються човни російського військово-морського флоту. Також у ЗМІ неодноразово з'являлася інформація про арешт президентської кондитерської фабрики «Рошен» у Липецьку.

До слова, свого часу Арбітражний суд Липецької області заборонив Міжрайонній інспекції податкової служби стягувати з АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" 361,5 мільйона рублів донарахованих податкових платежів.

За станом на 2 лютого 2016 року, зазначає нардеп, жодної відповіді щодо розгляду його депутатського звернення або офіційного листа про продовження термінів його розгляду з обґрунтуванням причин йому не надходило. «Таким чином, вважаю бездіяльність Порошенка протиправною, оскільки він вже понад 84 доби не розглядає та не надає відповідь на моє депутатське звернення, приховуючи тим самим інформацію про свої російські активи», – підкреслив член міжфракційного об’єднання УКРОП Віталій Купрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РОСІЙСЬКІ ГРОШІ УКРАЇНСЬКОГО ПРЕЗИДЕНТА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
пенсіонер Показати IP 10 Лютого 2016 10:35
Наща біда в тому, що країною керують клани і жлоби. А жлоб по натурі, для досягнення своєї мети, готовий без мила залізти в за.......цю, але добра для людей ніколи не зробить.
кореш Показати IP 10 Лютого 2016 10:52
Можна подумати,що притягнуть до відповідальності.
Риба Показати IP 10 Лютого 2016 11:02
1. Отменить институт президентства. Всю эту свору АП разогнать. Существуют страны и без этого так называемого "гаранта". 2. ВР сократить до 200 человек, выбирать депутатов от областей (например по 10 с каждой или пропорционально населению). 3. Депутаты (как в СССР) должны раз, например, в квартал собираться на сессию на 2 недели (платить им только командировочные) утверждать законы и обратно в свою область на основную работу.
Анонім до Риба Показати IP 10 Лютого 2016 11:57
тоді країною буде керувати політбюро ЦК
Риба до Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 14:53
В городі бузина, а в Києві дядько
123 Показати IP 10 Лютого 2016 11:38
батьки в школах за харчування дітей змушені платити повну суму, бо немає грошей в бюджеті. А на диб...ну адміністрацію порохна виділяють 150млн.грн., для чого ???? кожен депутат в день на свої витрати отримує 2000грн, в місяць це 60,0тисг.грн а в рік 720,0тис.грн., а їх там 300шт. У нас криза, ми змушені платити податки, а те бикоття що там сидить, жре рошен і плює на народ. Не тих ми вибрали. Прис тарій владі і долар був по 8,2 і люди мали роботу. та мир був в Україні.
Риба до 123 Показати IP 10 Лютого 2016 14:54
не 300 а 450
Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 12:00
щось задешево рошен свою продукцію продає. беліз, панама та інші офшори недоотримують доходів.
олег Показати IP 10 Лютого 2016 12:10
И М П И Ч М Е Н Т !!!!!!!!!!!!!!!!!! НФ*РЕН ТАКИЕ ПРЕЗИДЕНТЫ! ЗА БАЗАР НАДО ОТВЕЧАТЬ!
не пацик Показати IP 10 Лютого 2016 12:26
Сьогодні Кролик обьявив що створюе нову струтуру по боротьбі з коррупциею . я вже незнаю це 5 чи 6 организация з міліоними витратами з бюджету . Почав спіч що закрие всі ізолятори в Украіні бо там тяжкі умови. Тільки забув сказати що слідчий ізолятор що находиться в Чернівцях вже нові украінці хочуть викупити- ця австрійка споруда находиться в цетрі міста як і всі ізолятори .- тепер зрозуміло для чого . А що там говорити про БПП- подивіться хто в списку -уважно почитайте іх біографіі -статки і таких як одесський Гроновский там більше сотні. Нічим добрем це кодло незаверше-тільки в черговий раз бреше -будуть нові вибори -іх неминути ця влата злодійска як і попередня тільки хитріші і цинічні -.
Риба до не пацик Показати IP 10 Лютого 2016 14:56
Держава проти корупції - це теж саме, що рок проти наркотиків, а бджоли проти меду
сеня Показати IP 10 Лютого 2016 12:35
куля в лоб,так куля в лоб
Ха-ха Показати IP 10 Лютого 2016 20:28
А всі ще раніше казали,що стара влада-г**но!!!нііііііі!!!
СЛОВ'ЯНИ Показати IP 10 Лютого 2016 23:22
Верніть Нам ЯНИКА . . . БУЛО СТАБІЛЬНО . . .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus