USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

За рік Google вивів в офшори 20 млрд євро, – ЗМІ

4 Січня 2019 10:42
Минулого року Google вивів 19,9 млрд євро на рахунки на Бермудських островах. Про це йдеться в поданих у Голландській торговій палаті документах, пише Кореспондент з посиланням на Reuters.

«У 2017 році Google перерахував 19,9 млрд євро з голландської офшорної компанії на рахунки на Бермудських островах у рамках угоди, що дозволяє компанії зменшити свої податкові відрахування за кордоном», – йдеться в повідомленні.

Ця законна схема дозволяє Google протягом останніх десяти років платити в ЄС суттєво нижчі податки на доходи. Так, у 2017 році підрозділ Google у Голландії оплатив лише 3,4 млн євро податків із доходів, що перевищили 13,5 млрд євро.

Reuters додає, що в 2017 році Google вивів із ЄС в офшор на 4 млрд євро більше, ніж роком раніше.

Водночас у самій IТ-компанії заявили, що дисципліновано платять усі належні податки у всіх країнах, де ведуть діяльність.

Раніше повідомлялося, що Державний суддя штату Вашингтон (США) зобов’язав компанії Google і Facebook виплатити 455 тисяч доларів у зв’язку з тим, що вони не зберегли на своїх сайтах записи про замовників політичної реклами.

«Google виплатить 217 тисяч доларів, Facebook – 238 тисяч за двома судовими позовами, у яких компанії звинувачувались у порушенні законодавства про прозорість політичних оголошень», – заявив генпрокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон.

Держпрокурори стверджували, що компанії порушили закон, який вимагає вести детальні записи про те, хто платить за онлайн-політичні рекламу на їх платформах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus