USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За рік винних у смерті двох родин з Волині досі не покарали

14 Серпня 2017 15:38
13 серпня минув рік, як у трагічній автокатастрофі загинуло дві ратнівських сім’ї – Віктор, Мирослава, Андрій та Ярослав Мілінчуки й Ігор, Наталія, Олександра та Ірина Подкоси і подруга Ірини Марина з Вінниччини. Це рік судової тяганини, розслідування справи, якій немає кінця. Крапку у кримінальному провадженні за фактом смерті дев’яти осіб досі так і не поставили, йдеться у матеріалі видання "Ратнівщина".

Нагадаємо, трагедія сталася у ніч на 13 серпня у Миколаївській області на трасі Київ-Одеса поблизу райцентру Криве Озеро. У фуру, яка стояла на дорозі, врізався мікроавтобус. ДТП трапилася вночі.

Удар був настільки сильним, що мікроавтобус розтрощило. Шансів вижити в людей практично не було. Фура, в яку влетів мікроавтобус, стояла на дорозі із ранку п'ятниці. Виявилося, що їй заклинило колеса після аварії з іншою вантажівкою. Дев’ять осіб, які їхали в «Опелі», загинули від отриманих травм. Тільки після того працівники Врадіївського райвідділу поліції почали патрулювали місце катастрофи до моменту, коли несправну вантажівку забрали із проїжджої частини дороги.

Про стан розслідування справи нам розповіли мама Мирослави Мілінчук Надія Дячук, брат Наталії Подкос Юрій Головкін та їхній адвокат Володимир Рущак, сестра Ігоря Подкоса Алла Авраменко.

Ось уже рік, як розглядається кримінальне провадження, порушене за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (загибель двох і більше людей). Засідання суду відбуваються за місцем аварії, в смт Криве Озеро. Їх проводять у формі відео-конференцій. Родичі Подкосів і Мілінчуків – у Ратнівському суді, а суддя, свідки та інші учасники процесу – у Кривому Озері.

Як повідомив нам адвокат Володимир Рущак, розгляд справи відбувається у зв’язку із заявою рідних про реабілітацію водія Ігоря Подкоса. Що ж стосується кримінального провадження щодо службової недбалості працівників поліції, то воно закрите прокуратурою Миколаївської області.

Так чи інакше, говорити про завершення судового процесу не доводиться. Ця справа, за словами адвоката, може затягнутися ще на місяці. І хоч пройшов уже цілий рік із дня трагічної загибелі двох сімей із Ратного, їхні рідні й до сьогодні не мають спокою. Та й невідомо, коли матимуть…

Марія ЛЯХ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АС Показати IP 14 Серпня 2017 15:52
що водій вантажівки винен? спеціально став чи що уявіть себе на міці того нещасного якби знав то в житті не свів би за кермо того авто тут вся Украіна винна своєю ніщітою і безвідповідальністю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus