USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За що дати догану голові райради на Волині?

16 Грудня 2014 16:42
Сьогодні під час позачергової сесії Володимир-Волинської районної ради депутат Василь Люлька запропонував розпустити районну раду як таку, що нічого корисного не зробила для громади району.

До такої думки депутата підштовхнули перипетії, що виникли навколо організації роботи Володимир-Волинської районної ради під керівництвом постмайданівського голови Андрія Оніщука. Частина депутатів і низка громадських організацій вважають, що він не має морального права апелювати до досягнень Революції гідності, як людина, яка втратила власну гідність перед лицем товаришів. Саме за це, до речі, Андрія Оніщука і було виключено із Ради місцевої громадської організації ВО «Майдан».

Загалом сесія із бюджетної перетворилася на з’ясування того, що на своїй посаді за 10 місяців зробив голова районної ради Андрій Оніщук.
Першим свої претензії до нього висунув депутат Юрій Михалець і запропонував внести у порядок денний питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності голову райради за невиконання одного із рішень сесії. Йшлося про рішення сесії відповідного до якого мали створити тимчасову комісію та вивчити і перевірити роботу Володимир-Волинської РДА з травня 2010 року по лютий 2014 року, коли її очолював член Партії регіонів Валентин Скуба.

І хоч пропозиція Михальця набрала підтримку і була внесена у порядок денний при голосуванні в цілому та Андрій Оніщук цього не хотів визнавати, мотивуючи тим, що депутати проголосували за порядок денний без пропозиції Михальця. Голова райради пригрозив Михальцю тим, що озвучить як той відвідував сесії і працював у райраді та перевів на нього усі стрілки по організації згаданої тимчасової комісії.

Між Михальцем та Оніщуком виникла словесна перепалка в яку поступово почали втягуватися й інші депутати.

Тоді нерви не витримали у депутата Миколи Супруновича, який в минулому теж був головою райради і досконало знає регламент та законодавство, він порадив Андрію Оніщуку вивчати законодавство.

Також Микола Супрунович піддав критиці низку розпоряджень голови районної ради, які він назвав нелогічними, одне з них про звільнення з посади попереднього голови райради. Розпорядження про його звільнення Андрій Оніщук видав 25 січням 2014 року, коли сам приступив до виконання обов’язків 29 січня 2014 року. Ще одним розпорядженням він усунув в лютому від роботи двох працівників апарату райради і до нині не було проведено службове розслідування причин усунення, а ще одна людина з райради уже звільнилася.

«Це все тому, що ви не хочете, не знали і не знаєте законодавства, що стосується місцевого самоврядування. Я повинен вам сказати, що виборці чітко визначили вашу підтримку, коли ви були кандидатом у народні депутати. І ви знаєте, вона далеко не перша серед жителів району. Я б на вашому місці тихенько написав заяву і пішов. Раз ви не маєте підтримки жителів, то треба залишити цю посаду, видно, ви її негідні», - зазначив Микола Супрунович і запропонував висловити недовіру голові районної ради Андрію Оніщуку.

Депутат усіх скликань районної ради Василь Люлька, вислухавши усе, що творилося в сесійній залі, дійшов до висновку, що раду треба розпустити:

«Коли ми обирали нове керівництво райради, то я в заключному слові сказав, що ми як під оплески вас обрали, то так і під оплески можемо вас скинути. Тоді я ще казав, а може, то не в керівництво райради все впирається, а може то і в нас причина. Тепер бачу, що згоди у нас немає, голова районної ради не знаходить спільної мови з депутатами і пропоную розпустити районну раду. Мені виборці кажуть, чого ти їздиш на сесії, чого ви там збираєтеся, ви ж там нічого не робите. Це прикро слухати. Але дійсно, що ми зробили? Раз ми нічого не можемо зробити, то давайте розійдемося, прийдуть нові люди і будуть нормально працювати».

І все ж питання про притягнення Андрія Оніщука до дисциплінарної відповідальності було поставлено на голосування, але не набрало необхідної кількості голосів, як і не набрало голосів питання про його відставку.

Пропозицію депутата Василя Люльки про розпуск районної ради на голосування навіть не поставили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Люба Показати IP 16 Грудня 2014 17:50
У Бузі, що всі журналісти такі непрофесійні? Половина з написаного не відповідає дійсності та ще й імена депутатів переплутані.
Руслан Показати IP 16 Грудня 2014 19:16
Люба, ти дурочка з райради,оніщук тобе вусами поласкотав???Та не стелися так перед вусатими вони завжди обманюють
обс Показати IP 16 Грудня 2014 20:58
не райрада а дурдом,
Володимир Показати IP 16 Грудня 2014 21:23
Люлька сказав правду - розпустити нафік усю райраду і нагнати звідти Оніщука, Карпюка, Михальця і всю ту городску братву яка живе в місті в село ні ногою, а є депутатами райради. ПОЗОРИЩЕ!
ого Показати IP 16 Грудня 2014 21:28
михалець з"явився:Нововолинський міський суд визнав винним державного службовця 5 рангу, заступника міського голови міста Устилуг Юрія Михальця в отриманні хабара і засудив його до 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади в органах державної влади терміном 3 роки. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом». Нагадаємо, що заступник мера міста Устилуг Юрій Михалець 28 лютого 2012 року за попередньою змовою із директоркою комунального підприємства пані К. перебуваючи в автомобілі марки «Опель Астра» на вул. Лотоцького, що у м. Володимир-Волинський використовуючи своє службове становище отримав від директорки кошти загальною сумою 2000 доларів США. Гроші жінка отримала попередньо від директора приватного товариства, як незаконну винагороду за сприяння й обумовлену перемогу в міському конкурсі з благоустрою перед Євро-2012. Тож жінка фактично передавала гроші заступнику міського голови, який був учасником конкурсного комітету з визначення переможців. Після затримання «на гарячому» їм обом інкримінували злочин, передбачений ч.3 ст. 368 КК України. І директорку комунального підприємства ще й звинуватили у співучасті в організації злочину групою осіб.
район Показати IP 16 Грудня 2014 21:37
Вчора неугодний був голова РДА, а сьогодні спустили собак на Оніщука - видно доре комусь на хвоста наступили.
воло Показати IP 16 Грудня 2014 22:34
Скуба хоч i був вiд ПР, робив щось для Володимир-Волинського району, гроши якись вибивав....а теперишни можновладци...
777 Показати IP 16 Грудня 2014 22:45
голова і по життю хамло
Лаврентій Показати IP 17 Грудня 2014 11:16
Так тримати хлопці, молодці, женіть тих нероб, які самі себе поставили на посади!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
небайдужий до Лаврентій Показати IP 17 Грудня 2014 12:09
вірно висловив свою позицію депутат - Микола Супрунович . ( недовисловлене - можливо наша райрада на початку цього року поспішила - міняючи Степана Слащука на Андрія Оніщука ) ..........у чергове виправдалося прислівя " коней на переправі не міняють " ......
Лаврентій2 Показати IP 17 Грудня 2014 12:46
Всі памятають як оніщук сам себе обрав головою ради як міняв замки на дверях, видавав дурні розпорядження або просто виганяв людей з кабінетів бо вони не підтверджували що він обраний голова. От такий дурень, яких зараз багато в Украіні і якого не судили бо не встигли намагається керувати. Як прийшов так і піде.
цікавий до Лаврентій2 Показати IP 17 Грудня 2014 16:11
а що на оце все каже попередній голова ради - Слащук Степан .
Анонім Показати IP 16 Січня 2017 23:13
надо брать все в свои руки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus