USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За сприяння Фонду Ігоря Палиці сільській школі закупили оргтехніку

27 Грудня 2017 21:08
Завдяки згуртованості педагогів, батьків, місцевих жителів та за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разоом» школі у селі Лемешів Горохівського району закупили оргтехніку.

«Розвиток здібностей учнів через інноваційні технології» – проект лемешівської громади, що його реалізовували спільно з Фондом Ігоря Палиці.

У рамках проекту навчальному закладу придбали ноутбук, проектор, принтер-копір, колонку, радіомікрофони та підключили школу до мережі інтернет. Така тісна співпраця лемешівської громади з Фондом відбувається уже вдруге. А почалося все з невеличкого шкільного ярмарку, повідомляє прес-служба Фонду.

«На Трійцю ми провели ярмарок у центрі села. Батьки спекли різні смаколики. Так зібрали 5 тис. грн. Ці кошти дали нам змогу взяти участь у проекті Фонду. Тоді на умовах співфінансування ми замінили двоє вхідних дверей та зробили косметичний ремонт у коридорах. До реалізації другого проекту залучили наших випускників та місцевих підприємців», – ділиться голова батьківського комітету школи Ольга Степанюк.

Другий рік школу очолює Віта Павлович. Директор каже: без підтримки батьків працювати було б значно важче.

«Усі ми знаємо, що без використання інноваційних технологій, без інтернету та сучасного обладнання годі дати дітям відповідні знання. З новою технікою наші уроки стануть цікавішими, а знання – якіснішими», – переконана вона.

Тим часом третьокласники вже випробовують нове обладнання. Урок природознавства проходить з використанням проектора та ноутбука. Учитель пояснює школярам новий матеріал, демонструючи зображення на екрані. Для підкріплення теми гуртом розв’язують кросворд.

«Одна річ, коли вчитель на уроці розказує матеріал, інша – коли є можливість наочно продемонструвати сказане. Діти краще сприймають тему, це зовсім інший, новітній підхід до підвищення якості освіти», – каже вчитель інформатики та початкових класів Олена Послєднік.

Попри те, що школа не мала відповідного обладнання, а уроки інформатики досі проходять за старими комп’ютерами, учні демонструють неабиякі досягнення. Зокрема, школяр Сергій Поліщук виборов ІІ місце в обласній олімпіаді з інформаційних технологій та І місце у Волинській учнівській інтернет-олімпіаді з інформатики. За свої досягнення хлопець отримав путівку в міжнародний дитячий табір «Артек-Буковель» від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Це були неймовірні десять днів, – пригадує дев’ятикласник. – Буковель подарував мені чудові враження та нових друзів».

Представник партії УКРОП у Горохівському районі, куратор проекту Людмила Марадевич відмітила: хоча школа й невелика, та багата на таланти. Свідчення цьому – численні грамоти за досягнення в науці й спорті, що прикрашають стіну фойє, та яскравий концерт, яким зустріли школярі гостей.

«Будь-яка дорога починається з першого кроку. Ваша співпраця з Фондом розпочалася з першого кроку голови батьківського комітету, яка звернулася у Фонд, – зауважив Олександр Мельничук, представник Волинської обласної регіональної парторганізації УКРОПу. – Дуже добре, що у вас відбулася комунікація, що ви підтримали одне одного. Ця взаємодія дала можливість реалізувати аж два проекти, спрямовані на комфорт та розвиток ваших дітей».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus