USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За своїх людей обіцяють битися: «Нацкорпус» назвав обшуки у Харкові зачисткою

5 Серпня 2021 16:48
СБУ опублікувала відео затримання членів Нацкорпуса в Харкові, які звинувачуються в рекеті. У «Нацкорпусі» вже заявили, що затримання членів організації свідчить про «початок зачистки вулиці».

Як повідомляли, у четвер в Харкові й області почалися масштабні обшуки та затримання представників «Нацкорпусу» працівниками Служби безпеки України (СБУ). Угрупованню інкримінують кілька епізодів кримінальних злочинів у Харківській області, зокрема вимагання з погрозами застосування насильства, умисним знищенням і пошкодженням транспорту.

В Офісі генпрокурора з цього приводу пишуть: «затримані семеро учасників, зокрема організатори, підозрювані у вимаганні, перешкоді законній господарській діяльності й створенні злочинної організації та участі в ній».

У відомстві зазначають, що в діяльності організації всього були задіяні майже 50 осіб, серед яких – чинні працівники правоохоронних органів із досвідом ведення бойових дій.

«Вони спеціалізуються на скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів. Зокрема, вимагали від підприємців припинити займатися господарською діяльністю, також вимагали гроші у співробітників установ охорони здоров’я і суб’єктів господарювання, які надають ритуальні послуги на території Харкова й області», – йдеться в повідомленні.
За даними правоохоронців, щомісячно організація заробляла понад 1 мільйон гривень.

На ситуацію вже відреагував керівник центрального штабу «Нацкорпусу» Максим Жорін. З його слів, «зачистка» пов’язана з можливими масовими протестами.

«Більшість хлопців – ветерани з активною проукраїнською позицією. Люди, які захищають Україну на фронті, відстоюють український Харків, займаються соціальними проєктами. Ті, хто першими вийдуть на вулицю, якщо побачать, що Зеленський здає національні інтереси нашої країни», – сказав Жорін.

Керівник центрального штабу «Нацкорпусу» запевнив – за своїх людей «вміють і будуть битися».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 5 Серпня 2021 17:24
Руководитель штаба Нацкорпуса Жорин может не сокрушаться, не возмущаться и не грозить Зеленскому ничем. Это обычная судьба - использовали и выбросили. А вчера так хорошо отрабатывали Офису Президента…
Клава Показати IP 5 Серпня 2021 17:38
Це бродячи банди, їх треба зачищати по усій Україні. Так як зробив Лукашенка - треба оздорвлювати суспільство. Відкрити пару виправних колоній посиленого режиму і усіх туди - терміни від 10 до 15 років....
Гестапівець до Клава Показати IP 5 Серпня 2021 17:53
А тобі видати маузера, щоб в потилиці могла пуляти?
сумно до Гестапівець Показати IP 5 Серпня 2021 19:19
що такі є серед нас їх хоча їх меншість, но цє є отрута для суспільства і нажаль ця купка розростається поки є на них попит і платяться гроші
Пацифісткиня Показати IP 5 Серпня 2021 20:07
Всіх, хто прийде на суд чи під сізо, теж пов'язати. Максимально жорстко як в Євросоюзі чи США.
андрій Показати IP 6 Серпня 2021 10:11
за відсутністю належного суду будь-яке рішення до реальної реформи буде під підозрою, а де той суд ..?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus