USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За указом Путіна українці більше не можуть володіти землею в Криму. Реакція МЗС

20 Березня 2021 16:47
Відсьогодні, 20 березня, в анексованому Криму набув чинності указ президента Росії Володимира Путіна про заборону володіти землею іноземним громадянам.

Указ Путін підписав рік тому, 20 березня 2020 року, повідомляє Громадське.

Згідно з указом документом, обмеження ввели в 19 з 25 муніципальних утвореннях, зокрема в Євпаторії, Керчі, Ялті, Судаку. Винятки – землі в Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Червоногвардійському та Першотравневому районах.

Згідно з даними УНІАН, станом на квітень 2020 року понад 11 тисяч таких ділянок у Криму належали українцям.

Якщо українці не передали права на землю у встановлені терміни, таке майно за рішенням суду окупаційна влада вилучатиме. Отриману суму від продажу чужої землі росіяни передаватимуть державі або міській владі.

Відповідь української влади

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що указ президента РФ є юридично нікчемним і не матиме правових наслідків для України. За його словами, після повернення Криму Україні права законних власників на землю поновлять.

«Заборона володіти землею в більшості районів Криму йде в річищі російської політики утисків, дискримінації та витіснення громадян України з тимчасово окупованого півострова. В найгірших традиціях своїх історичних попередників керівництво Росії фактично продовжує зросійщувати Крим», – сказав він.

Ніколенко також додав, що Росія вкотре нехтує основоположними нормами й принципами права, зокрема й міжнародного. Запевняє, що такі дії не залишаться без належної оцінки міжнародної спільноти.

«Позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму буде у фокусі уваги Кримської платформи та її інавгураційного саміту цьогоріч», – зауважив Ніколенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Фіма Показати IP 20 Березня 2021 17:00
11тисяч міліонерів, ексдепутатів, та інших держслужбовців постраждали ,бідненькі, а де ж патріотизм....
The Bubochka Показати IP 20 Березня 2021 17:31
А как же мая хатынка?
Дідо Показати IP 20 Березня 2021 19:02
Запийте холодною водою Крим і перестаньте гикати вже, нічого ви не зробите, кишка тонка. Хіба що старенький в США з глузду з'їде і захоче нову війну, то руками українських дурнів і воюватиме.
Брехня Показати IP 20 Березня 2021 19:08
Якщо мають ще й паспорт громадянина РФ, то можуть. Только Бубочці не кажіть....
Анонім Показати IP 20 Березня 2021 20:54
Щось неадекватна відповідь, а де конфіскація майна громадян рф на території України
Татарин обрізаний Показати IP 20 Березня 2021 20:54
Коли вже повернете Крим !!! Скільки мені ще чекати ???
777 Показати IP 20 Березня 2021 21:54
А почему украинцам только? Всем иностранным гражданам,поскольку считает крым своим,землю свою продавать чужим не собирается ,это наши управители мастера.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus