USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

За вбивство азовців в Оленівці відповідальна Росія: у ISW доводять, що виправдання Кремля брехливі

2 Серпня 2022 07:53
Масове вбивство азовців у колонії №120 в окупованій Оленівці Донецької області лежить на країні-агресорці Росії.

Кремль бреше про те, що у смерті українських військових винні Збройні сили. Якби вони атакували колонію не HIMARS, а чимось іншим, то від удару залишилися б супутні пошкодження навколо об'єкта, зокрема воронки та інші пошкоджені будівлі. Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає ТСН.

«Супутникові та інші знімки з цього місця показують, що в результаті нападу було пошкоджено тільки одну будівлю. Стіни цієї будівлі не були зруйновані. Навколо не залишилося вирв від снарядів, що дуже переконливо свідчить про те, що руйнація в'язниці була результатом або точкового удару, або закладеної всередині запальної чи вибухової речовини», – вважають аналітики.

У звіті ISW цитують американського чиновника. Він заявив виданню Politico: «Докази показують, що атаку було здійснено не Києвом».

З огляду на те, що до нападу не причетний HIMARS, американськ аналітики наголошують, що саме терористка Росія несе відповідальність за це вбивство українських військовополонених, порушивши Женевські конвенції.

Нагадаємо, російські окупанти 29 липня обстріляли колонію №120 в окупованій Оленівці Донецької області. Там загарбники утримували в полоні українських військових та цивільних. Внаслідок атаки загинули 53 людей, ще 130 зазнали поранень. Всю вину Росія намагалися перекласти на ЗСУ.

За попередніми висновками міжнародних експертів, українських полонених у колонії вбили термобаричною зброєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus