USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

За заперечення злочинів українських націоналістів у Польщі можуть посадити на 3 роки

26 Січня 2018 18:32
Польський сейм проголосував за законопроект, що забороняє так звану «бандерівську ідеологію». У документі йдеться про злочини українських націоналістів у першій половині минулого століття. Для тих, хто це заперечує, навіть передбачена кримінальна відповідальність – штраф або позбавлення волі на строк до трьох років.

Так, сьогодні, 26 січня, польський Сейм проголосував за закон партії Kukiz'15 про заборону пропагування у Польщі ідеології українських націоналістів. Як повідомляє «Польське радіо», про це у Twitter повідомив лідер цієї партії Павел Кукіз.

«Сейм щойно проголосував за закон Кукіз’15, що забороняє пропагування бандеризму у Польщі! Ми чекали від 6 липня 2016 року і дочекалися! Нарешті!», - зазначив він. В цілому, законопроект підтримали 279 польських депутатів. Усього в парламентській залі голосувало 414 народних обранців з 450. Проти ухвалення закону проголосували лише 5 депутатів. 130 парламентарів – утрималися, 45 – не голосували.

Законопроект дає визначення злочину українських націоналістів та українських формувань, що колаборували з ІІІ Рейхом і вводить можливість відкриття на підставі закону про Інститут національної пам’яті Польщі кримінальних проваджень проти осіб, котрі заперечують скоєння цих злочинів. «

Не хочемо цього у Польщі; хочемо, аби до ідеології, якими досі Інститут національної пам’яті займався у галузі освіти, протидії та покаранню, крім нацистської, гітлерівської та комуністичної, підлягала також ця ідеологія українських націоналістів та українських формувань, що колаборували з ІІІ німецьким Рейхом», - заявив у четвер в Сеймі депутат партії Кукіз’15 Томаш Жимковський.

Нагадаємо, у липні 2016 року Сейм Польщі проголосував за резолюцію «Про встановлення 11 липня Днем пам’яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА».

До слова, на цей крок Польщі гостро відреагували у ВО «Свобода». Так, лідер свободівців Олег Тягнибок заявив, що ухвалений Польським Сеймом Закон про кримінальну відповідальність за «підтримку бандерівської ідеології» – це цілковите політичне, історичне та правове безглуздя. На думку Тягнибока, на такі дії Польського Сейму має бути негайна рішуча реакція Президента, парламенту і зовнішьополітичного відомства України:

Депутат Волинської обласної ради та керівник ВО «Свобода» на Волині Анатолій Вітів вважає, що такому рішенню Сейму Росія лишень аплодуватиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ТТ Показати IP 26 Січня 2018 19:29
та палякі уже за!бались свої ябка жерти. ви погутарте з рядовими, а не із верхами. від расеї сцуть аж сніг жовтіє. тільки путін схмурить брови, - ті вже під плінтус ховаються. а на укрів вони дивляться як в расеї на узбеків. ви поцікавтесь, скільки расіян на заробітках в польщі, ото-ж бо і воно. бояться сильних, а від нас палякам тільки кір і дифтерія на халяву...
геращенко Показати IP 26 Січня 2018 20:57
Таким як ти, омелькам, треба вирубати інтернет бо ви, невігласи, ганьбите Україну
Олександр Показати IP 26 Січня 2018 22:37
Важко зрозуміти логіку польських націоналістів. Керуючись безглуздими образами на минуле, вони перекреслили майбутнє. Похоронили ідею Інтермаріуму. Українська ліберальна влада вороже ставиться до теперішньої польської влади - це відчувається в чисельних антипольських публікаціях в ліберальній пресі. Але польські націоналісти тут виступили на стороні української ліберальної влади, нанісши удар по українській націоналістичній опозиції, на стороні ЄСівських лібералів. Відчувається чиясь невидима рука, яка вміло скерувала польських націоналістів в потрібне русло. Та рука, яка Революцію гідності перетворила у Євромайдан, і привела до влади Порошенка. Націоналістам різних країн навпаки слід об'єднуватися, підтримувати один одного у боротьбі із спільним ворогом - лівим лібералізмом. І ворог польського націоналіста - не Бандера, а Сорос! Вина українських націоналістів лише в тому, що не змогли наладити контакти з польськими націоналістами.
скептик до Олександр Показати IP 27 Січня 2018 10:10
не будьте наївним. наладити контакти між польськими і українськими націоналістами - це те саме , що наладити контакти між НКВДистами та їх жертвами або ССсівцями та їх жертвами. це сторони які завжди знаходились по різні боки і дивились один на одного через приціл. проблема полягає у традиційній беззубості української бандовлади, яка за долар заліізе без мила в за"ницю кому завгодно. де адекватна відповідь українського політикумк ? і не дочекаєтесь, бо для них бабло важливіше від національної гордості. та й яка національна гордість в Україні може бути у нащадків мойсея ? тільки порахована у валюті
Анонім до скептик Показати IP 27 Січня 2018 16:40
Виходячи з Вашої логіки, ми повинні розірвати стосунки з усіма сусідами, бо в різні часи з кимось воювали. Це дійсно (Анатолій Вітів прав!) перемога наших ворогів. Тут інтереси Путіна і Сороса співпали. ФСБ і "Віродження" об'єднали зусилля аби не допустити міжнародного об'єднання націоналістів, і реалізації проекту "Інтермаріум", якого боїться як Путін, так і ліберали з ЄС. Порошенко цьому також максимально сприяв (сам дружить з ССівцями , тобто Німеччиною). Можна у ВР проголосувати і об'явити польських королів та Пілсудського ворогами, заборонити історію Польщі, але це буде дурістю, по принципу око за око
скептик до Анонім Показати IP 28 Січня 2018 00:42
найбільшою дурістю є тупе мовчання. якби такою логікою керувались наші предки, то на місці України вже було б що завгодно, але не Україна. у кожній країні націоналісти захищають свої національні інтереси, чого це ходити до польських , російських чи угорських шовіністів з протягнутою рукою і знятою шапкою ? чи вони мало ще винищили українського народу ? чи може вони щиро зацікавлені у побудові могутньої незалежної України ? чи мало прикладу Чехії, яка з часу аншлюсу поступово перетворюється на територію чиїхось інтересів. я більш як впевнений, що йдучи у такому напрямку через пару десятків років Чехія стане ісконно рускім гасударством , де корінні чехи будуть національною меншиною

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus