USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За даними Мінохоронздоров’я 40% українок хоч раз робили аборт

18 Вересня 2009 08:49
Через низьку обізнаність щодо методів контрацепції більше 40% українських жінок репродуктивного віку хоч раз у житті робили аборт, повідомила начальник відділу акушерсько-гінекологічної допомоги Міністерства охорони здоров\'я України Валентина Коломейчук, – інформують «Волинські Новини».
Як повідомили в Європейському товаристві з контрацепції та репродукції, за наслідками дослідження, українські жінки, які мають вільний доступ до інформації про різні методи запобігання небажаній вагітності, найчастіше зупиняли свій вибір на нетрадиційних для України, але дуже затребуваних у розвинених західних країнах сучасних контрацептивах.
У той же час дослідження показало, що до консультації з гінекологом у рамках проекту, найбільш популярним методом контрацепції був презерватив – 43,4%, проте кількість незапланованих вагітностей у разі його використання досягає 14 на 100 випадків використання, – пише сайт  Кореспондент.
При цьому 6,8% опитаних жінок узагалі не застосовували контрацепцію. «Результатом низької обізнаності жінок щодо методів контрацепції є найвищий у Європі показник кількості незапланованих вагітностей і абортів», – зазначила Світлана Лур’є, керівник департаменту маркетингових досліджень компанії Proxima Research. 
Про низький рівень обізнаності щодо контрацепції говорив і В’ячеслав Камінський, головний фахівець з акушерства і гінекології Міністерства охорони здоров\'я України: «Сьогодні все ще достатньо поширеними методами контрацепції є перерваний статевий акт і так звані «природні методи», тобто вирахування «небезпечних днів». У той час, як у всьому світі небезпечні дні вираховують не для контрацепції, а для визначення днів, зручних для зачаття». 
Нагадаємо, навесні журнал Корреспондент писав, що через кризу в Україні різко зросло число абортів і впала народжуваність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Вересня 2009 10:24
Не контрацептивами треба боротись з абортами, адже американський досвід показав що їх пропоганда лише збільшує кількість небажаних вагітностей. Треба пропагувати моральні цінності. А то в нас в 14-15 років діти сексуально активні. До речі аборт одна з головних причин хворобливості наступних поколінь. Можливо варто задуматись, перед тим як йти на аборт?
Анонім Показати IP 18 Вересня 2009 11:35
Аборти- пряме вбивство дітей. І медики виступають в ролі катів. Їм найперше вигідно, щоб люди про це не знали, інакше зменшатся їхні доходи. Фармацевти ж зацікавлені, щоб купували їхні контрацептиви. А олігархи неукраїнського роду (українських то й нема) - щоб швидше вимерли "ті кляті хохли".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus