USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

За фактом розстрілу в’язнів Луцької тюрми порушать кримінальну справу? ФОТО

23 Червня 2009 13:35
Із нагоди 68-х роковин розстрілу без суду та слідства в’язнів Луцької тюрми лучани на місці трагедії сьогодні, 23 червня, молилися за упокій душі страчених. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Спочатку мешканці міста та представники влади взяли участь у хресній ході від Свято-Троїцького собору в центрі Луцька до приміщення колишньої тюрми, де відбувся молебень.
 
Владика Волинської єпархії УПЦ КП Михаїл зазначив: «Як і сьогодні, ми щороку приходим на це місце, місце страждань наших прадідів. Приходимо, щоби створити молитву за упокій їхніх душ, згадати цю розправу, трагедію Луцька». За словами владики, причиною цієї жахливої події стала ненависть, ненависть до людини і Бога. І тому треба возлюбити ближнього свого, повернутися до Бога, аби цього на сталося в майбутньому.
 
Міський голова Богдан Шиба розповів, що на початок війни німці і більшовики були друзями, адже існував пакт про ненапад. Натомість радянська влада вела війну проти власного народу. Богдан Шиба наголосив, що міська влада вимагатиме відкриття кримінальної справи за фактом розстрілу в’язнів Луцької тюрми і оприлюднення імен злочинців, які «виконували злочинний наказ».
 
Заступник голови Волинської ОДА Святослав Кравчук сказав: «Та трагедія, яка сталася 68 років тому, є найстрашнішою в історії Волині». На його думку, на цьому місці має постати пам’ятник, а влада повинна зробити все, аби ідентифікували всіх розстріляних людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Червня 2009 22:50
Те, що були розстріляні в'язні, то є трагедія. Але йшла війна і ми добра знаємо, що таке "закони воєнного часу"- це коли іноді на війні стає так, що нема коли вести чинне судочинство. Наскільки мені відомо, в умовах, коли наступали німцы і не було змоги евакуювати в'язнів, був відданий наказ, в'язнів, засуджених на строки більш як 5 років- розстріляти, інших відпустити. Не можна судити людей в умовах мирного часу, за законами теперішніми. Але теза "про найстрашніший на Волині злочин"- є блюзнірство. Майбуть "волинська різня", коли українськими та польськими націоналістами з обох боків було знищено кілька сотень тисяч мирного населення - то що, не злочин??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus