USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

За місяць прикордонники не пустили у Білорусь 43 дітей

23 Червня 2011 09:19
Протягом червня прикордонники Луцького прикордонного загону не пустили в Республіку Білорусь 43 українських дітей – всі мали проблеми з документами.

Про це під час прес-конференції 22 червня повідомив начальник відділу прикордонного контролю штабу Луцького прикордонного загону підполковник Михайло Котов.

Він розповів, що лише цьогоріч в пунктах пропуску на ділянці відповідальності Луцького прикордонного загону, який працює в межах Волинської і Рівненської областей, через несправні документи у Білорусь не пустили 134 українських дітей, з них лише протягом червня – 43 особи.

У переважній більшості випадків, каже підполковник, причиною непропуску є свідоцтво про народження, з яким діти сподіваються потрапити за кордон.

Котов каже: цю проблему не вдається вирішити – люди ніяк не можуть запам’ятати, які документи необхідні для перетину українсько-білоруської межі.

Тому прикордонники нагадують, що перетинати кордон зі свідоцтвом про народження можуть лише неповнолітні, котрі мешкають у прикордонних районах. Це Шацький, Ратнівський, Любешівський райони Волинської області та Дубровицький, Зарічненський, Володимирецький і Рокитницький райони Рівненської області.

Крім цього, вони повинні мати при собі нотаріально засвідчене клопотання їхніх законних представників або їхати у Білорусь з супроводжуючими.

Котов пояснює: аби потрапити у Білорусь, неповнолітні повинні мати при собі проїзний документ дитини або ж у закордонних паспортах їхніх батьків чи тих, хто їх замінює, має бути фото дитини.

Дорослі ж спокійно можуть рухатись у сусідню державу, маючи при собі дійсний внутрішній паспорт з фотокарткою, яка відповідає віку людини. При цьому документ має бути у справному стані – з пошкодженим документом прикордонники теж можуть відправити людину назад.

«Неповнолітні особи, які не досягли 16 років, мають право виїзду за кордон лише при наявності дійсних на право перетинання кордону документів та письмової, нотаріально засвідченої згоди батьків, усиновлювачів чи опікунів, які вповноважені батьками або піклувальниками», – пояснив Котов.

Підполковник Михайло Котов каже, що недотримання громадянами цих правил часто спричиняє конфліктні ситуації.

«Можете собі уявити, що таке не пропустити дитину у віці два-три роки, а тим більше немовля, в нічний час в залізничному пункті пропуску. Це конфлікт з батьками, необхідно додатково роз’яснювати вимоги законодавства. Прикордонники виходять крайніми», – розповів він.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus