USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За відсутності лічильників газ не відключать

30 Квітня 2011 12:59
Президент Віктор Янукович застосував право вето до закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" і повернув його до Верховної ради зі своїми пропозиціями.

Як повідомляє ТСН з посиланням на прес-службу президента, підставою для такого рішення стало те, що введення деяких положень закону могло призвести до звуження прав громадян на отримання належного енергопостачання.

Зокрема, в законі недостатньо чітко врегульовано питання відповідальності газорозподільних організацій за своєчасне встановлення громадянам приладів обліку газу. Президент, як зазначається, не може погодитися з тим, що ця відповідальність перекладається на споживачів, які внаслідок несвоєчасної установки лічильників з вини організацій можуть бути позбавлені можливості користуватися природним газом.

Також, деякі передбачені законом терміни установки лічильників природного газу не можуть бути дотримані, оскільки вони вже пройшли.

У законі також не було враховано встановлене раніше прийнятими актами законодавства розмежування функцій між учасниками газового ринку відповідно до європейської практики, зазначили у прес-службі.

У своїх пропозиціях глава держави визначив заходи, які необхідно вжити для врегулювання зазначених вище питань, і запропонував відповідні зміни до закону.

Раніше, 7 квітня Верховна рада прийняла закон, згідно з яким постачання природного газу здійснюється за умови його комерційного обліку. Законом дозволялося відключати газ споживачам, за відмову від своєчасного встановлення газових лічильників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus