USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Заберу з болем або без!»: у Мінську силовики увірвалися до квартири, де ховалися протестувальники. Відео 18+

26 Жовтня 2020 09:25
У Мінську силовики увірвалися до квартири багатоповерхівки, де вдалося сховатися десяткам учасників недільних протестів.

Як передає УНІАН, білоруський портал TUT.by опублікував розповідь кількох очевидців подій, які говорять про особливу жорстокість білоруських «правоохоронних» органів.

Одна з активісток розповіла, що вона з іншими людьми бігла по під’їзду з криками «Відкрийте!» Незадовго до цього силовики застосували світлошумові гранати, розігнавши тим самим мирних людей. Двері однієї з квартир на вулиці Нововиленській відкрили дівчата, але туди вдалося прорватися і силовикам.

«Сюди йди! ( ... ) Баб не чіпаю, сказав! Мужики виходять! (...) Я його заберу з болем або без болю. Вставай! (лунає звук кийки і жіночі крики). Прибрала руки! Газовий балончик дістати або що?» – йдеться на відео, опублікованому в мережі ввечері 25 жовтня.

Деякі очевидці кажуть, що в квартирі було 20 або 30 осіб. Про те, що сталося, люди розповіли з однією емоцією – страхом.

Ще одна очевидиця розповідає, що силовики увірвалися в квартиру відразу: вчасно не встигли закрити двері. Вона сиділа в кутку, тому не бачила всіх затримань, але когось точно забирали, а потім увірвалися і в кімнату. Там ховався чоловік Марини – ще однієї дівчини, яка була в квартирі.

«У квартирі я впала, чоловік – на мене і ми поповзом добиралися до дивана. ОМОН відразу забрав тих чоловіків, які були біля дверей, а потім прийшли за моїм чоловіком, вдарили кийком», – каже дівчина, додаючи, що це вона кричить на відео, а на ліжку молодий чоловік, якого жінки просять не затримувати, її чоловік.

«Коли ОМОН пішов, сховали чоловіка в шафу. Ми не йшли з квартири, бо під вікном чергували бусики, хапали людей, а коли машини приїжджали забирати протестувальників, то омонівці розбивали їм шибки. Ми вимкнули світло, відключили телефони і сиділи тихо, тільки періодично дивилися в око», – описує вона півтори години, які провела в чужій квартирі.

«Це вже потім мені розповіли: ОМОН вставив у двері кийок, відштовхнув господиню і зайшов. Їх було троє, сказали: «Забираємо тільки хлопців, баб не чіпаємо». Я була з хлопцем, він зрозумів, що бігти нікуди і добровільно пішов з ними. Більше свого молодого чоловіка не бачила», – розповіла співрозмовниця видання.

Всіх хлопців у квартирі затримати не вдалося – частина зуміла сховатися за диваном і в шафі. Люди зуміли покинути квартиру лише через півтори години.

«Вже бачила свого хлопця в списках затриманих. Сподіваюся, його не будуть бити», – говорить одна з очевидиць.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика і сцени насильства!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Фермер Показати IP 26 Жовтня 2020 09:55
Вони дуже добре розуміють кийка і... добре слово. Але саме добре слово не доганяє.
додік Показати IP 26 Жовтня 2020 10:12
Типовий фашизм (з рівними дорогами)...
Книга джунглів Показати IP 26 Жовтня 2020 11:21
Щось тіпа оцього https://teenslang.su/id/11894
Дідо Показати IP 26 Жовтня 2020 12:05
У нас би так на майдані, був би порядок.
Я до Дідо Показати IP 26 Жовтня 2020 16:39
так.. яник був лош**а..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus