USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Заблокували рахунки клієнтів WebMoney

5 Вересня 2013 09:09
Міндоходів через суд заблокувало нові рахунки платіжного сервісу WebMoney, на яких знаходиться близько мільйона гривень.

Люди змушені платити комісію, щоб отримати свої гроші. Як пояснили податківці, арешт рахунків стався через відмову WebMoney виконувати вимоги Національного банку України (НБУ). Власники системи запевняють, що неодноразово намагались узгодити з Нацбанком правила обігу електронних грошей, - інформує «Голос столиці».

Компанія WebMoney в Україні вважає незаконними обшуки податківців у київському офісі компанії і називає абсурдними твердження влади, що їхня система використовується для ухиляння від сплати податків. Про це йдеться в офіційній заяві WebMoney.UA.

Останніми днями ЗМІ повідомляли істотні обмеження в роботі WebMoney. Зокрема зазначалося, що фізособи позбавлені можливості перевести свої кошти в готівку.
Також у середу, 4 вересня, WebMoney розповсюдила заяву про те, що на сьогоднішній день змушена працювати під пресингом чиновників Міндоходів.

«Твердження офіційних джерел про те, що система WebMoney використовується для ухиляння від сплати податків, є абсурдним, оскільки сплата податків і зборів є обов'язком кожного конкретного громадянина чи суб'єкта господарювання, незалежно від того, яку саме форму розрахунків вони використовують для отримання доходів», - йдеться у повідомленні.

У компанії також зазначають, що робили спроби узгодити правила системи електронних грошей з Нацбанком.
«Незважаючи на твердий правовий базис, перевірений багаторічною практикою і підтверджений висновками правових експертиз, нами з кінця 2010 року робляться спроби узгодити правила системи електронних грошей в НБУ. Проте фінальна редакція цих правил так і не була розглянута регулятором, про що прямо повідомляється у відповіді НБУ на запит нашого банку-партнера від 25 травня 2011 року», - пояснює компанія.

Крім того, WebMoney.UA заявляє, що припущення про те, що система могла використовуватись для оплати участі у фінансових пірамідах, вказує тільки на повну необізнаність у цьому питанні.

«Правилами системи завжди була заборонена організація та участь у фінансових пірамідах, а спроби порушення цього правила завжди негайно присікаються», - йдеться в повідомленні.

Довідка. У вівторок, 11 червня, у київському офісі компанії WebMoney пройшли обшуки. За версією міністерства доходів і зборів України, податківці виявили значні порушення в роботі фірми, яка є гарантом діяльності платіжної системи у країні.
Зокрема, WebMoney нібито не узгодила правила діяльності з Нацбанком України. Після обшуків і вилучення обладнання українські податківці заблокували понад 7,5 мільйона доларів (понад 60 мільйонів гривень) на банківських рахунках компаній, пов'язаних з роботою платіжної системи WebMoney в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Археолог Показати IP 5 Вересня 2013 11:57
Ну ніяк не розуміє дикун, що таке калькулятор.... На всякий випадок вирішив його сокирою розбити....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus