USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

«Заблокував заїзд». Як у Луцьку воюють сусіди

16 Червня 2021 22:08
Двоє власників приватних обійсть на вулиці Кічкарівка не можуть домовитися про мирне сусідство. Жінка каже, що сусід заблокував до неї заїзд і забудував дорогу, натомість у документах – це давно його приватна власність.

Спір розглядали депутати міськради під час засідання земельної комісії.

Так, до міськради звернулася лучанка Валентина Мартинович, яка мешкає на вулиці Кічкарівка. Жінка каже: не може знайти спільної мови з сусідом, який, з її слів, приватизував дорогу.

«Між нами – дорога загального користування. Раніше ми нею їздили, але потім сусід там побудував гараж і посадив зелені насадження. Тож до мене немає заїзду», – каже жінка.

Натомість депутати зауважують: ділянка, де збудований гараж, приватизована ще у 1992 році. Ймовірно, що цією частиною власник просто раніше дозволяв сусідам користуватися для заїзду. Однак межі ділянки – ті ж самі, що й були у 1992 році.

Та заявниця з такими висновками не погоджується: каже, сусід звів паркан незаконно і позбавив її заїзду на своє обійстя. Переконує, що у 2011 році цю територію обстежували і ця дорога була визнана дорогою загального користування.

Однак, зазначили депутати, ділянка приватизована багато років тому і скасувати приватизацію міська рада не може. Тож вони порадили жінці звернутися до суду з позовною заявою а ще – звернутися до департаменту муніципальної варти, якщо вважає, що паркан сусід встановив незаконно, аби ті з’ясували чи це так.

Юлія МАЛЄЄВА

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Червня 2021 23:15
Цікаво до кого потрібно звернутись в міськраду,якщо дабі фактично мертва і туз тільки дозволи видає,муніципали теж не шевеляться?Дайте хтось відповідь,є проблема з сусідами
Анонім Показати IP 16 Червня 2021 23:47
а межі він погоджував, коли приватизовував у 1992 році, чи лівою ногою підписався ?
О Показати IP 17 Червня 2021 10:50
як знайомо! Міська рада в свій час дозволила приватизувати не те що ділянки з сумнівним погодженням меж, а навіть частину вулиці з будинку № 1 Янки Купали по будинок № 5. Тепер цей відрізок вулиці, що має бути в загальному користуванні, як і годиться території вулиці, поперегороджуваний воротами, забудований "курниками", так що там нема ні проїзду, ні проходу, не може проїхати ні швидка допомога, ні пожежна машина, ні газова служба, не може пройти ні листоноша, ні лікар на виклик, ні люди з особливими потребами. Мало того там ще й всі споруди гаражі, тимчасівки, "курники" побудовані якраз на газопроводі, що всупереч всім нормам, і становить пряму загрозу життю. І всі це знають і міська рада, і "газове управління", але абсолютно до цього нема нікому діла. Дозволи на такі "приватизації" і забудови вони то мали бач право видавати, а тепер зробити нічого не можуть (бо не хочуть) і так само посилають в суд .А відколи це в нашій країні стало можна приватизовувати вулиці? То чому такі привілегії тільки власникам трьох будинків? Давайте тоді всю вулицю від початку до кінця поділим на шматки, поперегороджуєм воротами, забудуєм "курниками".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus