USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Заборговану зарплату луцьким тролейбусникам цього року не віддадуть

31 Жовтня 2013 12:07
Цього року заборгованість по зарплаті працівникам ЛПЕ планують скоротити лише на третину.
З-поміж чотирьох економічно-активних підприємств краю, які боргують своїм працівникам заробітну плату, три перебувають в обласному центрі. Найбільш проблемним з них залишається Луцьке підприємство електротранспорту, де сума боргу перед працівниками складає більше 300 тисяч гривень.
Заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв під час засідання комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, поцікавився коли людям на ЛПЕ таки виплатять зароблені гроші. Він зауважив, що держава виконує свої зобов’язання перед підприємством, а міська влада не надто поспішає вирішити питання з боргами по зарплаті.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИМ ТРОЛЕЙБУСНИКАМ ПОГАСИЛИ БОРГ ЗА ПІЛЬГОВИКІВ
«Ми давали безліч порад, як можна вирішити це питання, а луцька влада стільки часу нічого не може вдіяти. Пропонували виділити зі статутного фонду гроші, розділити тролейбусний і автобусний, парк, бо державні дотації виділяються на перевезення пільгових категорій населення.
Ми вже не зачіпаємо питання зарплати, яка там дуже низька. Але я не бачу прагнення до вирішення питання погашення заборгованості», - зазначив посадовець.

На це заступник луцького міського голови Тарас Яковлев повідомив, що борги по зарплаті працівникам ЛПЕ повністю віддадуть не раніше наступного року.



«За рахунок субвенцій з держбюджету погасимо 100 тисяч гривень, а решту – 200 тисяч – не закриємо. Річ у тім, що бюджет міста цього року має значний дефіцит. А наступного року ситуацію вирівняємо, проблем не буде. Буде змінена структура ЛПЕ, закриється питання по лізингу», - запевнив чиновник.
Зі слів Тараса Яковлева, у бюджеті міста на 2014 рік спробують віднайти необхідні кошти на погашення зарплати працівникам ЛПЕ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
луцьк Показати IP 31 Жовтня 2013 13:20
Прикрийте вже нарешті всі липові пільговики.Їх їздить більша половина. Не можуть всі їздити безоплатно. Ну зробили всім одинакову пенсію ветеранам праці і цим,що нічого не робили,то хоч тут виділіть їх, хай вони і їздять безоплатно, а не ці,що поробили по 10-15 і 5років.Яка організація таке видержить.Хто кли наведе порядок в цьому дурдомі, а не країна -Україні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus