USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Зачистка Майдану та маски-шоу в Буковелі: що відомо про нового керівника СБУ на Волині

22 Жовтня 2020 11:24
Новопризначений керівник Управління Служби безпеки України у Волинській області брав активну участь у проведенні спецоперацій проти Майдану у 2014 році, а у 2018 році проводив маски-шоу в Буковелі.

Нагадаємо, 21 жовтня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення керівником Управління Служби безпеки України у Волинській області Миколи Лисененка. До цього Управління СБУ області очолював Павло Данюков.

Микола Лисененко раніше працював на посаді першого заступника керівника Управління Служби безпеки України у Івано-Франківській області та деякий час тимчасово виконував обов’язки керівника управління.

За інформацією Фіртки, на посаду першого заступника керівника СБУ в Івано-Франківській області полковника Миколу Лисененка було призначено 30 травня 2018 року.

Раніше у 2013–2014 роках Микола Лисененко перебував на посаді заступника керівника Головного відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

Як зазначено, він свого часу проводив спецоперації проти Майдану у 2014 році. Зокрема, проводив диверсії на об’єктах житлово-комунальної сфери, водо- та електропостачання. Був організатором відключень електроенергії, водо-, газо- та теплопостачання адмінбудівель, у яких розміщувалися мітингувальники, в тому числі в будинку «Профспілок», де перебували поранені та важкохворі люди.

Попри це, Микола Лисененко пройшов перевірку, передбачену ЗУ «Про очищення влади», та отримав підвищення в Головному управлінні контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки.

А відразу після призначення на посаду першого заступника керівника Управління СБУ в Івано-Франківській області полковник пролобіював призначення на керівні посади в Івано-Франківському УСБУ своїх колишніх підлеглих, з якими працював на зачистках Майдану.

На новій посаді в Івано-Франківську Микола Лисененко розпочав роботу, направлену на аналіз бюджетної, лісової, земельної сфер з метою виявлення протиправних механізмів та формування схем отримання від суб’єктів підприємницької діяльності систематичної грошової винагороди.

Під керівництвом Миколи Лисененка у вересні 2018 року проходила так звана боротьба проти майбутнього кандидата в президенти країни Олександра Шевченкавідбулися обшуки в приміщеннях всіх фірм, які є співвласниками «Буковелю», ресторанах та навіть дорожньо-експлуатаційній компанії ПБС. Тоді працівники СБУ приїхали на обшуки у ТК «Буковель» на автомобілях з іноземною реєстрацією. У заручниках опинилися навіть журналісти – 200 працівників ЗМІ з цілої України в цей час перебували там на Фестивалі журналістики.

Окрім того, компанію ПБС було усунуто від участі в тендері на замовлення робіт з ремонту дороги на вулиці Стефаника у місті Городенка.

На фото – Микола Лисененко (крайній справа) разом із тодішнім головою Івано-Франівської ОДА Денисом Шмигалем на зустрічі з фронтовиками у листопаді 2019 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 22 Жовтня 2020 11:32
шобла на шоблі сидить і шоблою поганяє
Реально Показати IP 22 Жовтня 2020 12:30
Все ці призначення сумнівних осіб закінчаться бідою в державі. Терпець в народу має межу...
турбо режим до Реально Показати IP 22 Жовтня 2020 14:21
усе вирішує 73%
скептик до Реально Показати IP 22 Жовтня 2020 15:58
бідою для кого ? ті сумнівні особи або перекочують в інше крісло, або в растофф чкурнуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus