USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Загроза застосування Путіним ядерної зброї проти України існує, – командувач Сухопутних військ

25 Жовтня 2022 09:06
Командувач Сухопутних військ України, генерал-полковник Олександр Сирський вважає, що загроза застосування російським диктатором володимиром путіним ядерної зброї проти України існує.

Про це він заявив в інтервю ABC News, передає УНН.

«Ми хвилюємося і маємо хвилюватися. Я вірю, що така загроза дійсно існує, і ми повинні її враховувати», – сказав Сирський.

Зазначається, що актуальність цих хвилювань була підкреслена в неділю, коли міністр оборони РФ Сергій Шойгу телефонував своїм колегам у Франції, Туреччині, Великій Британії та Сполучених Штатах, стверджуючи, що Україна нібито готується застосувати «брудну бомбу». Заява Шойгу викликала побоювання, що Росія може закладати підґрунтя для застосування ядерної зброї та звинувачувати в цьому Україну.

Читати ще: «Спроба залякати Захід»: аналітики ISW – про заяви Шойгу щодо «брудної бомби»

Нагадаємо, 23 жовтня відбулися телефонні переговори міністра оборони РФ Сергія Шойгу та міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса.

Шойгу висловив Воллесу занепокоєння можливими провокаціями з боку України із застосуванням «брудної бомби».

У МЗС України доволі різко відреагували на заяви Росії, назвавши їх брехнею та абсурдом, а також натякнули, що країна-агресорка часто звинувачує інших у тому, що планує сама.

США, Велика Британія та Франція відкинули попередження шойгу про «брудну бомбу».

Як ми писали раніше, Росія у відповідь на поразку на полі бою почала погрожувати застосуванням ядерної зброї. Однак це не вплине на рішучу підтримку України Євросоюзом. Військовий експерт Олег Жданов заявив, що застосування Путіним ядерної зброї можливо лише в теорії, а на практиці це фактично нереально.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus