USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

РФ тягне ешелон з ракетами до кордонів України, – СтратКом ЗСУ

18 Серпня 2022 14:01
Росія стягує до кордонів України та на тимчасово окуповані території ракети та боєприпаси, зокрема надходить ешелон із міста Улан-Уде.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України.

Росія концентрує біля кордонів з Україною та на окупованих територіях велику кількість транспортно-пускових контейнерів (ТПК) із зенітними керованими ракетами (ЗКР) до зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) С-300.

Так, на початку серпня з Улан-Уде вийшов ешелон із боєприпасами у складі 28 вагонів, із ракетами для ЗРК С-300 у кількості 32 ЗКР. До кордону з Україною ешелон орієнтовно прибуде у 20-х числах.

До середини серпня з арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів у Котово вилучили понад 120 контейнерів із ракетами до ЗРК С-300.

Відомо, що у районі Джанкоя складували приблизно 440 ТПК до ЗРК С-300. Після інциденту в Джанкої поки що важко сказати, були ці ТПК знищені повністю, частково чи взагалі ні.

Читати ще: Вибухи в Криму: Міноборони окупантів заявило про «займання» на майданчику з боєприпасами

Згідно з даними СтратКому ЗСУ, у Зябрівці (Білорусь) за 22 кілометри від кордону з Україною так само відбувається концентрація ракет до С-300 і загальна кількість ТПК перевищує 60 одиниць.

Читати ще: «Беларускі Гаюн»: РФ накопичує в Білорусі сили для масованого ракетного удару по Україні

«Загроза масованого обстрілу території України щонайменше ракетами С-300 очевидна. З урахуванням прибуття низки ешелонів до 20 числа очевидно й те, що вони концентруються до 24 серпня», – додали там.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus