USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заява лідерів Великої сімки щодо вторгнення російських військ в Україну

4 Березня 2014 08:25
Білий дім оприлюднив спільну заяву лідерів Великої сімки, що стосується вторгнення російських військ в Україну. Про це повідомляє «Голос Америки».

«Ми, лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії, США та президент Європейської Ради і президент Європейської комісії разом сьогодні осуджуємо явне порушення Російською Федерацією суверенітету та територіальної цілісності України, всупереч зобов’язанню Росії, що виникає зі Статуту ООН та її угоди з 1997 року про базування військ в Україні. Ми закликаємо Росію до вирішення будь-яких поточних проблем щодо безпеки або прав людини, які вона має з Україною, шляхом прямих переговорів, і / або за допомогою міжнародного спостереження, або посередництва під егідою ООН або Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Ми готові надати допомогу цим зусиллям.

Ми також закликаємо всі зацікавлені сторони вести себе з найбільшою мірою стриманості та відповідальності і до зменшення напруження.

Відзначимо, що дії Росії в Україні також порушують принципи і цінності, на яких працюють Велика сімка і Велика вісімка. Тому ми вирішили призупинити нашу участь у діяльності, пов’язаній з підготовкою запланованого саміту Великої вісімки в Сочі в червні, доки обставини не повернеться до стану, який уможливив би Великій вісімці мати змістовну дискусію.

Ми об’єднані в підтримці суверенітету України та її територіальної цілісності і щодо її права обирати своє майбутнє. Ми зобов’язуємося підтримувати Україну в її зусиллях з відновлення єдності, стабільності та політичного й економічного здоров’я країні. З цією метою ми будемо підтримувати співпрацю України з Міжнародним валютним фондом, щоб досягти угоду про нову програму і реалізувати необхідні реформи. Підтримка МВФ матиме вирішальне значення в розкритті додаткової допомоги від Світового банку, інших міжнародних фінансових інститутів, ЄС і двосторонніх джерел».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Березня 2014 08:29
Сша засуджує вторгнення в україну:-):-) поржав :-):-):-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus