USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Західінкомбанк» маніпулює комітетом ошуканих вкладників, - депутат

25 Грудня 2013 15:03
Депутати міськради проголосували за звернення до Національного банку та Генпрокуратури з приводу ситуації навколо відшкодування грошей вкладникам «Західінкомбанку».

Відповідне питання розглядали обранці громади під час 51 чергової сесії міської ради сьогодні, 25 грудня.

Доповідачем з цього питання був заступник міського голови Тарас Яковлев.

Він повідомив, що в проекті рішення передбачено звернутися до нацбанку, щодо визнання банку неплатоспроможним. Також пропонувалося звернутися до Генпрокуратури з проханням повторного розслідування ситуації, яка склалася у скандально відомого банку.

«Ми зобов’язані надати розголосу цій ситуації і сформувати звернення», - зауважив посадовець.

Голова комітету ошуканих вкладників Любов Лещук наполягала, щоб у зверненні вказали й прізвища найбільших боржників. З-поміж них, вона вказала, – депутати Андрій Осіпов та Роман Бондарук.

Утім, депутати не підтримали прохання вказати прізвища у тексті документу.

Натомість, взяв слово Андрій Осіпов, який підтвердив, що працював із Тимчасовою адміністрацією банку, коли його передавали новим власникам. І як юрист він не має права розголошувати інформацію. Натомість він сказав, що не позичав у Західінкомбанку грошей.

«Більше я не можу дати іншої інформації. Проект рішення подав міський голова, а я не маю відношення до цього. Ви зі мною не пробували говорити? Хтось мене вважає юристом-зловмисником. Я не є учасником жодного товариства, що є боржниками ПАТ «Західінкомбанк». В порядку цивільного судочинства з’ясують правду. Бог все бачить, - зауважив він.

Депутат Ігор Поліщук зауважив також, що звернення необхідно підтримати, проте вказувати прізвища – некоректно.

«Я абсолютно підтримую прагнення вкладників отримати кошти. Але комітет нині є просто інструментом банку, банк маніпулює, щоб відвернути увагу від невиконання судових рішень. Це переростає в певну політичну гру. Підтримати треба, але нерозумно – вказувати прізвища», - вважає депутат.

Натомість керівник банку Галина Скиба переконувала депутатів, що банк щодня наполегливо працює над поверненням своїх боргів. Мовляв, банку соромно, що він не може повернути гроші вкладникам.

Згодом депутат Ігор Поліщук запропонував доповнити рішення зверненням до прокуратури щодо невчасного виконання судових рішень банком та почати перевірку повернення вкладникам їхніх коштів. Та цю пропозицію не прийняли. А представник прокуратури Сергій Данілін зауважив, що всі судові рішення передані на примусове виконання у виконавчу службу, контроль за ними перевели на рівень прокуратурі області.

В цілому депутати проект рішення прийняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вкладник до Осіпова Показати IP 25 Грудня 2013 15:44
Сьогодні уже Осіпов каже, що не є учасником жодного товариства (вийшов), які є боржниками перед «Західінкомбанком», а коли гроші бралися то сам зі своїми "друзяками" (Бондаруком Р. і Беньом) приймав рішення і сам погоджував папери. Дійсно хай в порядку цивільного судочинства з’ясують правду відповідні органи в т.ч. і прокуратура. Бог точно все бачить............
БОГДАН Показати IP 25 Грудня 2013 17:52
Мене цікавлять деякі політичні моменти пов*язані навколо конфлікту із =Західінкомбанком=. Як могло так статися, .що обласний осередок =Батьківщини=, у свій час, підтримав на виборах по партійному списку, до обласної ради бувшого керівника банку ,як виявилось пізніше злодія та кримінального злочинця Гаврилишини, а до міської ради- пройдисвітів Романа Бондарука та Андрія Осіпова.Всі троє виключені із =Батьківщини= ,доречі ,останнІй звинувачувався партією у провокаціях,розколах та порушенні партійної дисципліни .Всі троє виявились політичними демагогами та популістами . Згадаймо хоча б бурхливу діяльність Осіпова з приводу медичної реформи в Луцьку,конфлікта між підприємцями Варшавки та облспоживспілки,=екстравагантної= пропозиції = великого =юриста не платити тролейбусному управлінню за лізинг автобусів=Богдан=.Але, як виявляється, все набагато складніше і паскудніше. ОСІПОВ та брати БОНДАРУКИ причетні до розробки та реалізації злочинних схем по рейдерському захопленню =Луцькагрострою= ,Волинської обласної типографії(поліграфічні машини порізані на металобрухт ,а приміщення здається в аренду,зокрема магазину=Фокстрот=)Зараз вони пробують= освоїти новий вид бізнесу-Обєднання власників багатоквартирних будинків.Я вже мовчу про, по-суті злочинну діяльність ,Осіпава та братів Бондаруків у справі неповернення кредитів взятих у =Західінкомбанку= ..Гаврилишин,брати Бондаруки,Осіпав- паразитують на довір*ї лучан.Цікаво ,а куди дивились у свій час Євген Кирильчук,Грицюк, Пустовіт, Кравчук-керівники =Батьківщини=?що, робили =політичну кришу= своїм висуванцям та бувшим однопартійцям ? Керівництво обласної =Батьківщини= повело себе як політична проститутка,оскільки слід було зкеровувати свою енергію на підбір достойних кандидатів в депутати ,а не верещати на мітингах про грабіж народа= регіоналами= та =донєцкіми=Як .виявилось ,у =БатьківщинІ =є такі ж ворюги,як і в їх політичних суперників-партії регіонів...
петро Показати IP 25 Грудня 2013 20:06
Богдан, абсолютно все достовірно
Рома Показати IP 9 Січня 2014 18:58
Волиняни, Ви в змозі розібратись зі своім соромом- Західінкомбанком?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus