USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Словенія передасть Україні 28 танків

20 Вересня 2022 10:40
Влада Словенії передасть армії України 28 танків M-55 S. Натомість вона отримає від Німеччини 40 вантажівок.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на 24UR.

Наголошується, що відповідну угоду підписали канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб. Згідно з угодою між країнами, ФРН передасть словенцям 35 важких вантажних машин та п'ять автоцистерн для води.

При цьому в офісі прем'єра Словенії зазначили, що угода була укладена в дусі солідарності з українським народом, який стикається з російською агресією, і цей взаємний обмін також зміцнить оборонну співпрацю між двома країнами.

Танки M-55 S були на зберіганні словенської армії. Це югославська модернізація старого радянського танка Т-55. Машина отримала динамічний захист та потужніше озброєння.

Нагадаємо, що у червні Словенія відправила до України 35 БМП M80A. Бронемашини багато років зберігалися на базі в районі Пивки. Їхня розконсервація зайняла кілька тижнів.

Як ми писали, Німеччина передала Україні обіцяні ракетні системи залпового вогню (РСЗВ) Mars II та бронетранспортери Dingo.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus