USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Bradley, боєприпаси, ракети: Пентагон розкрив, що увійшло до нового пакету допомоги Україні

8 Липня 2023 09:06
Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів. Він, як очікувалося, вперше включатиме касетні боєприпаси.

Як повідомив заступник міністра оборони з питань політики Колін Х. Каль на брифінгу в Пентагоні, Україна отримає 105-мм и 155-мм артилерійські снаряди. В тому числі – найсучасніші касетні боєприпаси, які мають США – так звані Удосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (Dual-purpose improved conventional munition – DPICM), передає УНІАН.

Каль наголосив, що довгоочікувані DPICM потрібні Україні, «щоб захистити свою власну суверенну територію». Він також наголосив, що український уряд запевнив США у «відповідальному використанні» снарядів цього типу та пообіцяв не використовуватиме снаряди в цивільних містах і після війни пом’якшити будь-яку потенційну шкоду цивільному населенню, якої вони можуть завдати.

Представник Міноборони США також акцентував, що Вашингтон працюватиме з Києвом, щоб «мінімізувати ризики». Каль пов’язав передачу касетних боєприпасів із українським контрнаступом. Зокрема, він акцентував, що просування дається непросто, оскільки окупанти мали півроку на облаштування оборонних смуг на сході та півдні.

«Ми хочемо переконатися, що українці мають достатньо артилерії, щоб підтримувати боротьбу в контексті поточного контрнаступу, а також тому, що все йде трохи повільніше, ніж дехто сподівався», – прокоментував він.

Крім касетних боєприпасів, як повідомляє Пентагон, новий пакет військової допомоги включатиме:

додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot;

ракети ППО AIM-7;

зенітні комплекси Stinger;

додаткові боєприпаси для HIMARS;

31 гаубицю 155-мм;

32 бойові машини піхоти Bradley;

32 бронетранспортери Stryker;

обладнання для розмінування;

ракети трубного пуску (TOW);

Javelin та інші протитанкові системи та ракети;

високоточні авіаційні боєприпаси;

безпілотні літальні системи Penguin;

27 тактичних автомобілів для підйому техніки;

10 тактичних автомобілів для буксирування та перевезення техніки;

підривні боєприпаси та системи для прибирання перешкод;

стрілецьку зброю та понад 28 мільйонів патронів до стрілецької зброї та гранат;

запчастини та інше польове обладнання.

Президент України Володимир Зеленський у Twitter висловив вдячність Сполученим Штатам Америки за новий пакет допомоги для нашої держави.

«Вчасний, масштабний та дуже потрібний пакет оборонної допомоги від США. Вдячні американському народові та президенту Джозефу Байдену за рішучі кроки, які наближають Україну до перемоги над ворогом, а демократію – до перемоги над диктатурою», – заявив глава держави.

Президент наголосив, що розширення оборонних спроможностей України дасть нові інструменти для деокупації наших територій та наближення миру.

Касетні боєприпаси для України – що треба знати

Україна місяці тому звернулася до Сполучених Штатів з проханням про передачу касетних боєприпасів. В липні розгляд питання зрушив з мертвого місця. Після консультацій з союзниками, партнерами та членами Конгресу Джо Байден вирішив дати цим поставкам «зелене світло».

В Білому домі наголошували, що Україна потребує такої зброї, поки виробництво артилерійських боєприпасів для задоволення її потреб нарощують. У НАТО також акцентували, що ці снаряди потрібні Україні для самозахисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іра Показати IP 8 Липня 2023 12:39
Касетні, з урановим сердечником, потім що?!- атомну бомбу?! Нарід, ви що, не бачите до чого ми котимся?!
Ххх Показати IP 8 Липня 2023 20:47
А, ти хочеш щоб нас вбивали, а, Вас гвалтували......... Хочеш, то переїзджай на окуповані території.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus