USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Захоплення Кабміну з гранатою: чоловіка арештували на 60 діб

6 Серпня 2021 18:50
Ветерану Володимиру Прохничу, який захопив приміщення Кабінету міністрів та погрожував підірвати гранату, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє Українська правда.

Суддя задовольнив клопотання про тримання під вартою на строк досудового розслідування до 27 вересня включно.

Захист Прохнича назвав рішення несподіваним – сподівалися на цілодобовий домашній арешт, на можливість лікування чи реабілітацію.

Адвокати розповіли, що у липні була річниця смерті друга Прохнича, і це вплинуло на «той ланцюг подій, який призвів до судового засідання».

Прокурор вимагав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Адвокати просили хоча б домашній арешт, щоб він міг «і виконати свої процесуальні обов’язки перед судом, і ходити на роботу та утримувати свою сім’ю». Захист Прохнича також вказав на наявність пухлини головного мозку, інвалідність, контузію, посттравматичний синдром підзахисного, а також що його правопорушення «не завдали тяжких наслідків».

Адвокати очікують, що комплексна психолого-психіатрична експертиза відповість, чи ветеран на час вчинення правопорушення міг керувати своїми діями та давати їм звіт, а також чи перебував тоді у стані афекту чи душевного хвилювання.

Читати ще: Без вимог, але з гранатою біля Кабміну: колишній атовець мав проблеми зі здоров'ям та фінансами

Під час засідання повідомили, що раніше Прохнич висловлював бажання взяти на поруки обвинувачених у справі Шеремета. Декілька людей повідомили про готовність взяти його самого на поруки.

Кілька годин суд заслуховував друзів та бойових побратимів Прохнича, які його характеризували як відповідальну, радісну людину, хорошого та надійного військового.

Психолого-психіатричну експертизу проведуть незабаром.

Нагадаємо, 4 серпня близько 10:00 до будівлі Кабміну зайшов чоловік, який погрожував підірвати бойову гранату. Також він захопив у заручники декілька осіб. Згодом правоохоронці затримали його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus