USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Закон про податкову амністію – це терор чинної влади проти українців, – Ігор Палиця

24 Червня 2021 11:36
Одним законом влада автоматично визнала всіх українців злочинцями. Мова йде про горезвісний закон про податкову амністію, який схвалила Верховна Рада. Усі заощадження громадян розцінюються ним як нелегальні та вимагають оподаткування. Навіть ті, за які українці вже сплатили податки. І це відверте здирництво подається владою як боротьба з тіньовою економікою. У її існуванні уряд робить винним теж український народ.

Про це пише народний депутат України, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця, повідомляє УНІАН.

Звісно, наша депутатська група не голосувала за цей закон, адже він повністю нехтує конституційними правами людей. Кожен українець тепер мусить доводити, що заробив свої статки законно. А це є прямим порушенням презумпції невинуватості кожного громадянина. Натомість, згідно з Конституцією України, ніхто не може бути визнаним злочинцем, поки його вину не доведуть у суді.

Вкрай цинічно, що ухвалений провладною більшістю закон вимагає повторного оподаткування заощаджень, за які вже сплачені податки. Порушуються не тільки принципи соціальної справедливості, а й українське законодавство.

Проте влада не просто забирає в українців частину заощаджень – уряд підставляє людей під ризики переслідування. Уся інформація про заощадження українців надходитиме в податкову. Враховуючи її корумпованість, наші незахищені персональні дані стануть відкритими дверима для зловживань правоохоронців, корупції та шантажу. Новий закон – це не що інше, як податковий терор чинної влади проти українців!

Забираючи в людей частину заощаджень у якості податку, уряд не дає взамін нічого: ані конфіденційності інформації про громадян, ані імунітету від розслідувань правоохоронців. Також держава жодним чином не гарантує збереження амністованих коштів українців, їх захист від інфляції та інвестування в надійні прибуткові активи.

Ось такою є справжня сутність нового закону. Жодного реального кроку до зменшення тіньової економіки, в існуванні якої винна якраз саме влада, а не українці.

Читати ще: Партія Ігоря Палиці виступає за безвідсоткову амністію коштів громадян

Щоб бізнес працював «по-білому», має бути довіра до держави, яка базується на конкретних гарантіях. Насамперед, влада має забезпечити в Україні верховенство права, гарантувати бізнесу стабільне та зрозуміле податкове законодавство, знизити податки, побороти корупцію. Сьогодні уряд не дає жодних гарантій, а навпаки прагне забрати останнє в людей, які важко працюють щодня, щоб прогодувати свої сім’ї, і сумлінно сплачують податки.

Слід чітко розрізняти ці речі: конфіскація частини заощаджень українців не призведе до детінізації роботи бізнесу. Люди продовжать отримувати зарплати в конвертах, а бізнес – працювати в тіні...

Ні, я не проти проведення податкової амністії. Але той закон, який нам пропонує влада, неприйнятний. Я переконаний, що податкова амністія має бути безвідсотковою. Українцям не треба нічого платити державі, а просто задекларувати гроші та майно. При цьому частина задекларованих коштів має бути інвестована в захищені державою фінансові інструменти.

Податкова амністія повинна бути безумовною. Жодних перевірок законності надбання коштів чи майна, жодних розслідувань та переслідувань з боку правоохоронців.

Держава має надати українцям 100% захист від витоку персональних даних. І, врешті-решт, амністія повинна бути добровільною та здійснюватися в кілька етапів. Адже успіх першої хвилі може залучити до наступних мільйони громадян.

Від того, як влада проведе податкову амністію, залежатиме, якою будуватиметься Україна: поліцейською державою, де правоохоронці тероризують громадян, чи економічно успішною та європейською, де люди мають гідний рівень життя і почуваються щасливими.

Я звертаюся до Президента Зеленського як гаранта Конституції України із закликом не підписувати цей закон. Його необхідно повернути в парламент на доопрацювання. І почати внесення змін слід зі слова «амністія». Українці – не злочинці! Їм не потрібне помилування від покарання.

Нагадаємо, Верховна Рада 15 червня підтримала законопроект № 5153, яким вводиться «нульова декларація». У період з 1 вересня 2021 до 1 вересня 2022 проведуть одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізосіб.

Збір з одноразового добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховує декларант, виходячи з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору. Особи, які мають право на добровільне декларування і не скористалися ним, вважаються такими, які повідомили контролюючому органу про відсутність у власності активів, отриманих за рахунок доходів, з яких не сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus