USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Законопроекти щодо гендерної рівності не підтримуються Радою, – Констанкевич

10 Березня 2017 13:21
Українському суспільству досі не вдалося досягти гендерної рівності, адже закони, які мають забезпечувати однакові права чоловіків та жінок, не реалізовуються в реальному житті. Про це 9 березня в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявила народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич, йдеться на сайті прес-служби політсили.

«Закони, що стосуються рівності чоловічої та жіночої статей, на жаль, мають декларативний характер. Здебільшого вони не працюють на практиці», – підкреслила Ірина Констанкевич, зазначивши, що ставлення до жінок в українському суспільстві протягом останнього століття не зазнало докорінних змін.

За словами нардепа, законопроекти щодо гендерної рівності і зараз не знаходять підтримки у Верховній Раді, так само як і більшість соціальних ініціатив. Про це свідчить статистика, відповідно до якої чинний склад парламенту ухвалив лише декілька важливих законів у сферах освіти й медицини. Натомість підтримку народних депутатів здобувають документи, що задовольняють фінансові інтереси певних осіб за рахунок сильного політичного чи економічного лобі.

При цьому Ірина Констанкевич зауважила, що вона не відчуває утисків з боку чоловіків у Верховній Раді.

«На собі я цього не відчула, напевно тому, що я представляю ту політичну силу, де багато достойних чоловіків, які можуть відстояти своїх жінок», – сказала нардеп.

Парламентар наголосила, що УКРОП – одна з тих політичних партій, які витримали гендерну квоту, встановлену виборчим законодавством, не лише за списками кандидатів, а й за фактичною кількістю жінок, обраних до місцевих рад. Наприклад, лише у Волинській обласній раді 30% місць у фракції УКРОП належить жінкам, які займаються економічними та соціальними проблемами регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus