USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Закордонні паспорти можна буде отримати з 16 років

3 Січня 2012 17:01
З 1 січня 2012 року набув чинності закон, згідно з яким зменшується з 18 до 16 років вік, з якого дозволяється отримати закордонний паспорт громадянами, які постійно або тимчасово проживають за кордоном.
Про це повідомляє ТСН.

Крім того, такі громадяни тепер можуть звернутися з клопотанням про отримання паспорта також до МЗС України, пише Дело. Спрощено й оформлення закордонного паспорта особам, які не досягли 16 років. Для цього достатньо нотаріально завіреного клопотання батьків або законних представників про наявність потреби в самостійному виїзді за кордон.

Раніше отримання закордонного паспорта до 18 років було можливим тільки за умови наявності вимог про необхідність наявності закордонного паспорта в зарубіжній країні проходження і при виїзді на постійне місце проживання дитини, яка усиновлена іноземцем.

Нагадаємо, у листопаді Кабінет міністрів передав Державній міграційній службі функції оформлення і видачі закордонних паспортів громадянам України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 4 Січня 2012 00:14
Звонив в паспортний стіл за цю новину, мені відповіли що вони нічого не знають, і видають з 18років.... не знаю Хто бреше.....
ірина Показати IP 4 Січня 2012 11:09
до них ще не дійшла вказівка. або на бабло розраховують...кажуть, що всі закордонні паспорти тепер видаватимуть за спрощеною системою. Матеріал сам до рук повзе. ось і зробіть добре діло: розруліть ситуацію!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus