USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині спростовують ціну закордонного паспорта - 170 грн

29 Липня 2014 18:52
Міграційна служба України у Волинській області спростовує інформацію про те, що вартість виготовлення закордонного паспорта становить лише 170 гривень. Отож, стверджується, що загальна сума платежу складає 377 гривень 15 копійок, яка зараховується до Державного бюджету України.

Офіційне спростування Управління Державної міграційної служби у Волинській області редакція Інформаційного агентства Волинські Новини отримала після публікації матеріалу: «Зламати систему»: лучани борються за закордонні паспорти по 170 гривень.

Нагадаємо, що група громадських активістів з молодіжного осередку «Батьківщина», за підтримки юристів та пересічних лучан, «штурмували» Управління Державної міграційної служби України у Волинській області. Вони вимагали оформити паспорт, сплативши єдине законне мито, яке становить 170 гривень. Працівники установи відмовились це робити, після чого активісти планують подати відповідні скарги до прокуратури.

В Управлінні стверджують, що при оформленні закордонного паспорта обов'язковими є лише платежі, передбачені законодавством.

Текст спростування подано нижче без змін:

«Час від часу на деяких Інтернет-ресурсах лунає критика на адресу Управління Державної міграційної служби України у Волинській області, яка нібито навмисно завищує вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Зокрема, йдеться про те, що за цей документ людина має заплатити лише державне мито – 170 гривень. Інші платежі, передбачені чинними постановами Кабінету Міністрів України, автори цих публікацій вважають незаконними.

У зв’язку із цим Управління ДМС України у Волинській області роз’яснює наступне.

Відповідно до актів законодавства платіж при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон протягом 30 днів включає: державне мито (170 гривень), вартість адміністративної послуги (87 гривень 15 копійок), вартість документа (вартість бланка та його персоналізації - 120 гривень). Загальна сума платежу складає 377 гривень 15 копійок, яка зараховується до Державного бюджету України.

ДМС звернулося до Кабінету Міністрів України стосовно визначення єдиного платежу за оформлення закордонного паспорта та внесла відповідні пропозиції до проекту Закону України про перелік адміністративних послуг та розміри плати або безоплатність їх надання», - йдеться у тексті міграційної служби Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Здобули Показати IP 29 Липня 2014 18:57
Здобули?
Анонім Показати IP 29 Липня 2014 19:13
Запитайте у міграційної служби Волині, скільки разів вони зверталися ( і чи взагалі зверталися) до свого керівництва щодо роз"яснення рішення Верховного Суду від 03.12.2013 року, щоб зняти правову колізію. За сім місяців можна було б його вирішити нарешті.
Анонім Показати IP 29 Липня 2014 19:23
А чо! Покращення.
Олег Показати IP 29 Липня 2014 19:41
А чому ви туди їдете? Провозити цигарки. До нас завозите мясо, ковбасу, б/в техніку. Люди не бідуйтесь, не принижуйтесь заплатіть ті копійки!!!!!!
Юрист Показати IP 29 Липня 2014 20:35
Цитую для вумніків з міграційної служби: Стаття 244-2 Кодексу адміністративного судочинства України: "Рішення Верховного Суду України, прийняте за результатами розгляду заяви про перегляд судового рішення з мотивів неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах, є обов'язковим для всіх суб'єктів владних повноважень, які застосовують у своїй діяльності нормативно-правовий акт, що містить зазначені норми права, та для всіх судів України" Тепер для ДМС рішення Верховного суду України є обов'язковим.
Стас Показати IP 29 Липня 2014 20:39
Керівники міграційної служби як обманювали громадян так і продовжують обманювати, замість одного брехуна прийшов ще більш злодійський і нахабніший керівник який з часом буде обдирати громадян ще бцільш зухваліше ніж попередники.
Соломян до Стас Показати IP 30 Липня 2014 08:06
після люстрації поставили нового начальника тої служби, який вже керував поспортним столом, а якби ви знали якій він хабаник і брехун, доводилось стикнутись мені з цим придурком ровів 6 по тому, знайомий звів мене з ним потрібно було вирішити паспорт зуже швидко сказав модна за 600 доларів, я й зголився, але з обіцяних 3 дні мені його зробили за 2 тижні, а гроші відповідно ніхто не повернув! а в самого хат і машин куча! тай здається якись бізнес не дитячій є!! і біля нього пасуться такі самі баби які роблять ті паспотри, наглі пристаркуваті стерви, які думають як то кого намахати, розжигають на машинах на роботу, то ж за гроші державні,
777 Показати IP 29 Липня 2014 20:57
Дааааа! ......а віз і нині там...... а чому не написало у своєму листі Управління Державної міграційної служби України у Волинській області за що беруть 60 грн????? ..... а все просто - розраховують на необізнаність людей, бо ж звертаються люди різні.... - один знає за що має заплатити, а іншому пхають ще невідомо які рахунки.... Може хватить вже??? Скільки можна обманювати самих себе? Невже совість не гризе??? За що молодь пормирає??? А кожен має почати з себе....ЗАДУМАЙТЕСЬ!!!!!!!
Арістарх Показати IP 29 Липня 2014 21:46
Шановні! Стаття 67 гласить: "Кожен громадянин зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом". Запам'ятали ЗА-КО-НОМ міграційна служба паспорта не виробляє, а тільки видає готового, а тому громадяни зобов'язані за нього міграційній службі сплачувати передбачений законом платіж, у розмірі 170 грн. Ще є питання???
v.i.p. Показати IP 29 Липня 2014 23:07
Прочитав постанову Верховного суду України - рекомендую і вам її перечитати детально... там є багато корисного і, на мою думку, там відсутнє визначення "суд постановив, що єдиним платежем є..."
арістарх до v.i.p. Показати IP 30 Липня 2014 08:42
віп на замітку .ст. 11.розмір плати за адмінпослуги і порядок її ссправляння встановлюється за-ко-ном.кабмін не має права встановлювати додаткові послуги і їх вартість.
Правий сектор Показати IP 30 Липня 2014 08:12
хто за те щоб зняти того пристаркуватого начальника паспортного всі на майдай!!!! запис в загін "СТОП Корупція, НІ Бандура" за телефоном -0953392443! зупинемо хабарништво доки вони не ОБІДРАЛИ ТЕБЕ!!!!
ВОЛОДЯ Показати IP 30 Липня 2014 08:36
ше ж для відмивки грошей збобили вони новий паспортний сервіс на Грушевського, то приватна фірма яка робить паспорт швидше і всі направляють туда отримувати! ябув там з знайомим СДУшником хотіли паспорти по 177 грн, а нам там шось нереальну ціну загнули, а якшо шось не подобається то йдіть - кажуть, до директора на консультацію, но після того як ми показали посвідчення СБУ той директор зразу пропав і слід!!!
таня Показати IP 10 Січня 2019 16:27
а скільки зараз коштує закордоний паспорт?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus