USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Закриють близько 20 тис. справ про вбивства через поправки Лозового

9 Жовтня 2017 21:51
Правоохоронним органам України доведеться закрити близько 20 тис. кримінальних проваджень за фактами вбивств, якщо наберуть законної сили поправки народного депутата Андрія Лозового до Кримінального процесуального кодексу.

Про це сьогодні сказав заступник Генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу ZIK, передає УНН.

"Згідно з поправками Лозового про термін досудового розслідування, нам потрібно буде, правоохоронним органам: прокуратурі, поліції, СБУ, закрити понад 19 тис. 721 кримінальних проваджень за фактами вбивств", - сказав він.

Також, за його словами, потрібно буде закрити правоохоронцям 31 тис. кримінальних проваджень за фактом викрадень автотранспорту.

"І саме смішне, (доведеться закрити – ред.) майже 550 тис. кримінальних проваджень про крадіжки, розбої і грабежі. Тобто, всі, хто вчинив злочин до сьогодні, через Лозового будуть звільненні від відповідальності", - додав він.

ЧИИТАТИ ЩЕ: ЛОЗОВОЙ «ПЕРЕПИСАВ» СУДОВУ РЕФОРМУ НА КОРИСТЬ ОПОБЛОКУ

Змінами до КПК виключили статтю про заочне слідство, повідомив Матіос.

"Крім поправок Лозового у нас з'явилася унікальна річ – у нас виключена і зникла стаття про спеціальне досудове розслідування. Тобто, про заочне розслідування людей, які втекли і яких треба заочно судити", - наголосив він.

За словами А.Матіоса, 297 стаття Кримінального процесуального кодексу, яка є наразі чинною, називається "Порядок продовження строку досудового розслідування слідчим суддею". Однак ця стаття виключена з КПК і була введена нова стаття – 297 зі значком 1.

"Але в чинному КПК вже існує стаття 297 зі значком 1, яка регулює спеціальне досудове розслідування. Зміна зазначеної статті, не побоюся цього слова, просто каструє інститут заочного засудження бойовиків з Донбасу, всіх вигнанців, що переслідуються законом. І немає статті – немає провадження", - зазначив він.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко проситиме Верховну Раду скасувати поправку до КПК, яка передбачає право оскарження підозри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus