USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Залізні куполи» не врятують Україну від путінських ракет, – ізраїльський експерт

10 Червня 2022 08:28
Ізраїльська система протиракетної оборони «Залізний купол» не може бути достатньо ефективною в умовах України. Для захисту від ворожих ракет нашій країні вистачило б уже наявних засобів, якби їх було більше.

Таку думку в коментарі OBOZREVATEL висловив ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман.

«Сам по собі для тих умов, для яких створено, «Залізний купол» досить ефективний, але Україна має дуже велику територію», – зауважив він.

Як пояснив експерт, радіус дії одного ізраїльського комплексу становить до 70 кілометрів.

«Для того щоб перекрити значні території, таких комплексів має бути дуже багато. Зараз у самому Ізраїлі лише 10 оперативно готових батарей», – зазначив він.

«Щоб це мало суттєвий ефект, цих комплексів в Україні має бути більше, ніж в Ізраїлі. У тих реальних кількостях, в яких він може бути поставлений в Україну, це не вирішить українські проблеми», – запевнив Гендельман.

Відповідаючи на запитання, чому Ізраїль не надає Україні військової допомоги, він нагадав, що ця країна фактично постійно перебуває у стані війни.

«Ізраїль перебуває в процесі постійної ескалації, постійної напруженості. Він постійно веде бойові дії. Тому в цій ситуації ізраїльське керівництво вважає нерозумним відкривати додаткові фронти», – вважає він.

Коментуючи заклик посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука продати нашій країні «Залізний купол», Гендельман зауважив, що ця заява має на меті привернути увагу до проблеми.

Водночас експерт запевнив, що навіть наявні в Україні засоби протиракетної боротьби, наприклад, С-300 або «Бук» могли б впоратися із завданням оборони, якби були у більших кількостях.

«Можливо, вистачило б і тих систем протиракетної оборони, С-300, «Бук» тощо, які є, якби їх просто було більше. Потрібні не так технологічні прориви, як кількість. Як і з усіма іншими озброєннями», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хрен собачий Показати IP 10 Червня 2022 09:18
Шалом православні. Жиди і в Африці жиди. Щоб продати щось довго думають, а щоб віддати просто так, нема навіть мови...
Народна прокуратура до Хрен собачий Показати IP 10 Червня 2022 10:18
Аргументовано і переконливо людина говорить. Пора вже навчитись слухати думку фахівців, а не жити емоціями. Проти чого працює цей "Купол" - проти кількох саморобних палестинських "ракет"? Чи Вам не терпиться всунути гроші, яких і так не вистачає, на чергову нікому не потрібну іграшку, як вже було з різними там корейськими електровозами, котрі не можуть у нас працювати, чи з подібними цінними придбаннями?
Бук до Народна прокуратура Показати IP 10 Червня 2022 11:04
Підтримую позицію про удосконалення С300 та Буків власними силами.Якщо б ми навчились їх виробляти ! Китайці все (літаки, автівки, ракети ) копіюють за рік -два, і совість в них не болить. Наклепати б тих С300 пару десятків - і проблема ПРО була б вирішена.
БУКовина до Бук Показати IP 10 Червня 2022 11:18
Спочатку поцікавтесь якістю тих китайських копій, а потім щось пишіть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus