USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Залізниця страждає через волинських митників?

29 Грудня 2008 17:17
Проблему перевезень та перевірки вантажів, що переміщуються через український кордон, порушували сьогодні, 29 грудня, перед заступником голови облдержадміністрації Василем Дмитруком під час наради про стан взаємодії підрозділів прикордонної та митної служб, правоохоронних органів із дирекцією залізничних перевезень щодо контролю за транспортуванням лісових вантажів, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Насамперед виступив ініціатор проведення наради – виконувач обов’язків начальника Рівненської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці Микола Голік. Пан Голік скаржився присутнім, що при перевезенні вантажів через кордон України вагони затримуються для перевірок на тривалий термін. Страждає ж при цьому залізниця, бо зриваються договори та невчасно виплачуються гроші за поставку товару на територію України, – зазначив він.
 
Найчастіше ж, за словами представника залізниці, незаконно перевозять у вагонах із лісовою продукцією цигарки, які виявляють лише в 1% випадків, що є економічно неефективним. Окрім того, цигарки можуть закладатися не тільки на станціях загрузки, а й по дорозі, – висловив припущення доповідач. «Нам треба подумати та обмінятися думками, як вирішити цю проблему», – сказав пан Голік.
 
Натомість начальник Луцького прикордонного загону Володимир Бондар виступив зі своєю позицією та зауважив, що найважче перевіряти саме лісоматеріали, оскільки вони перевозяться у напівзакритих вагонах.
 
Представники митниці виправдовувалися незабезпеченістю засобами перевірки вагонів, що змушує їх здійснювати огляд вручну, а це, у свою чергу, займає час.
 
Міліція ж зауважила на нестачі кадрів, що технічно унеможливлює прискорити роботу.
 
Заступник голови ОДА Василь Дмитрук наголосив, що співпрацювати прикордонникам, митникам, правоохоронцям та залізничникам щодо перевезень лісоматеріалів через кордон України надалі потрібно ефективніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus