USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Замість реабілітації – катування: прокуратура Луцька розслідує справу

30 Березня 2018 07:20
У реабілітаційному центрі в селі Гаразджа Луцького району незаконно утримували 26 людей та проводили над ними медичні досліди.

Про це під час засідання сесії 28 березня розповіла в.о. керівника Луцької місцевої прокуратури Катерина Балас.

Також, за інформацією прокуратури області щодо можливих порушень законодавства при застосуванні до громадян примусу та обмеженні їхніх прав і свобод суб’єктами недержавного сектору під виглядом проведення медичної реабілітації в роботі реабілітаційного центру в селі Гаразджа, Луцького району, місцева прокуратура спільно з прокуратурою області виїхала до даного реабілітаційного центру для оперативного встановлення фактів незаконного позбавлення волі громадян.

«У ході обстеження території та спілкування з представниками центру встановили, що у реабілітаційному центрі «Волна+» незаконно утримують людей, на вікнах центру наявні грати, а про функціонування центру місцева влада та жителі села Гразджа, Луцького району, не знали.

У зв’язку з цим місцева прокуратура наприкінці жовтня 2017 року внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч, 2 ст, 146 КК України. В ході досудового розслідування провели обшук за адресою функціонування реабілітаційного центру «Волна+», під час якого встановили, що в ньому незаконно утримувались 26 осіб з різних областей України, які нібито проходили лікування від нарко- та алкозалежності. Люди утримувались в триповерховому будинку, вікна якого обладнані гратами», - наголосила в.о. керівника Луцької місцевої прокуратури Катерина Балас.

Після обшуку людей, що утримувались у центрі, звільнили і передали рідним. Також в ході обшуку вилучили гроші, мобільні телефони, а також всю документацію щодо діяльності центру.

За результатами проведених слідчих дій двом особам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ет. 146, ч. 1 ст. 127 КК України (катування вчинене групою осіб), затримано в порядку ст. 208 КПК України та в подальшому ухвалами Луцького міськрайонного суду останнім обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На даний час тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що обшуки у так званому реабілітаційному центрі «Волна+» для алко- та наркозалежних відбулися 3 листопада 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Іван Показати IP 30 Березня 2018 08:34
Вже ж в Фейсбуці ходив ролік, а на ТВ були сюжети із проханням до правоохоронних органів не лізти туди, де вони не розуміються. В цих сюжетах виступали також і алко- та наркозалежні, які реально в таких центрах вилікувались. Примус та обмеження їх прав, грати на вікнах це одна із складових такого лікування. Хворих тримають в жорстких умовах із постійним зайняттям мозку якоюсь роботою, щоб тільки не думали про горілку та наркоту. І є реально вилікувані люди! А назвіть мені хоть одного такого хворого, якій вилікувався би в державній лікарні!? Прокуратура нагадує в даній ситуації слона в посудній лавці!
миша Показати IP 30 Березня 2018 17:14
нарко-алко точки несут потери от отсутствия клиентов - а точки кто крышует,тот кто закрывает центра-чтоб покупали зелье и план давали .Что творится -заставляют людей опять покупать ,чтоб иметь прибыль.Прости им Господи-ибо не понимают мучений вечных-которые их ждут

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus