USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Запчастини для ремонту айдарівського БРДМа шукали в музеї

27 Вересня 2014 10:19
Бійцям роти «ЗАХІД» батальйону «АЙДАР» відправлять бойову розвідувальну машину для кращого ведення боїв та захисту. Таку машину подарував їм луцький підприємець через Самооборону Волині, а ремонт та оснащення забезпечили небайдужі громадяни, - повідомили у прес-службі самооборони.

Пропри неполадки машини, самооборонівці взялися за пошук людей, які б могли спорядити БРДМ, удосконалити та підрихтувати його. Так, майстри станції технічного обслуговування «РІО», що дислокується у Луцьку, повністю взяли на себе ремонт машини. Від запаювання захисної сітки до встановлення відеокамер – різної складності робота була пророблена лише за два тижні. Ні підприємець, який подарував БРДМ, ні майстри, які ремонтували військову машину, не мали бажання називатися. Вважали за потрібне не робити собі слави на доброму ділі, яке має робити кожен громадянин.

Крім того, батько та його син із категорією інвалідності пожертвували місячну пенсію у розмірі 500 гривень, аби можна було закупити потрібні запчастини. «Просто прийшов до мене і дав мені 500 гривень», - каже один із майстрів, що займався БРДМом.

Також окремі запчастини надав Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки, за що Самооборона дуже вдячна директору Ігорю Пасюку. Про призначення та необхідність такої машини розповідали айдарівці, які нещодавно повернулись зі Сходу нашої країни.

Вони стверджують, що БРДМ може стати у нагоді для розвідки, для перевезення поранених або загиблих солдат. На цій машині може поміститись більше 20 людей. Сітка, яка розміщена по всьому корпусу, може слугувати як захист, а також, щоб швидко забратись на машину.

БРДМ «може знадобитись при зачищенні населеного пункту. Їде БРДМ, а за ним може їхати ще 5 -10 автомобілів. Якби таких побільше машин, хоча б 5-10, то це все було б набагато швидше. Але наших, волонтерських, а не армійських», - розповів айдарівець із позивним «Гранд». Сам же БРДМ кілька днів ще стоятиме у Луцьку, і незабаром буде перевезений на базу у місто Щастя, де дислокується батальйон «АЙДАР».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus