USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Запевняє, що вона – інша людина: в Луцьку судять переселенку, яку спіймали з наркотиками

30 Травня 2023 22:07
У Луцькому міськрайонному суді жінка запевняє, що вона й обвинувачена, яку затримали з наркотиками, – дві різні людини. Мовляв, її прізвище та по батькові інші, ніж вказано в кримінальній справі.

Жінка переїхала з Мелітополя. До того довгий час жила за кордоном. Її затримали біля поштомату в Луцьку у вересні минулого року. Забирала посилку – близько 20 грамів психотропів. Слідчі підозрюють її ще й у збуті наркотиків. Жінка ризикує сісти за ґрати на 12 років, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За інформацією прокурора, у Луцьку вилучили її закладку, в телефоні підозрюваної є фотодокази.

Адвокат заперечує: «Ці наркотичні засоби, з якими вона фактично була затримана, як пояснювала в судовому засіданні, вона брала для особистої потреби. Пояснювала, що протягом кількох років споживала наркотичні засоби».

Обвинувачена каже, що має дітей, але вони не знають, де мама: «Я ніколи в жизні не курила, не пила спиртного, а тут сказати… Я не знаю, що вони там кажуть, но я знаю, що моя мама зроду би їм не сказала, шо я наркоманка».

Слідчі та прокурори, здавалося би, встановили та перевірили особу жінки. Суддя пригадує, що та спочатку не заперечувала, але тепер усіх запевняє, що її прізвище та по батькові зовсім інші. А де ж документи? Розказує, що нібито втрачені. Проте в базі даних міграційної служби нову особу не знайшли.

«Не існує. У відповідних базах не числиться. Навіть враховуючи показання, які сьогодні надала обвинувачена під час судового засідання, що вона здійснювала неодноразовий виїзд за кордон, то в такому випадку їй потрібно було б отримати паспорт для виїзду за кордон, тому в базах вона числилася би. Я вважаю, що це лише бажання затягнути судовий розгляд, заплутати суд», – наголошує прокурор Наталія Обушко.
Адвокат зізнається, що через посередника спілкувався з мамою підсудної, але не запросив її документів.

Підтвердити нову озвучену особу жінки бодай декларацією із сімейним лікарем теж проблема.

«Я приїхала на Україну в 2018 році, я не ставала ніде на учот, я не зверталася до врачів», – говорить обвинувачена.

Вона так і не назвала прокурору та судді прізвище й адресу своєї мами, аби та підтвердила особу доньки. Хоче, аби їй змінили запобіжний захід на домашній арешт і випустили зі слідчого ізолятора. Суддя дивується: а де ж її потім шукати?

Жінка залишається під вартою. Її особу продовжують перевіряти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андерсон Показати IP 31 Травня 2023 06:12
Лохи від закону
Радувець Ларіса Показати IP 31 Травня 2023 07:40
На довічне наркоманську пику!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus