USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Запідозрили витік: багатоповерхівка в Луцьку – вже тиждень без газу

22 Березня 2024 15:53
Близько двадцяти сімей у Луцьку тиждень живуть без газу. Справа в тому, що газівники запідозрили витік блакитного палива. Технічні несправності фахівці усувають поволі. Тож мешканці багатоповерхівки змушені харчуватися їжею швидкого приготування.

На початку року Газорозподільні мережі України анонсували планове техобслуговування будинків, вік яких становить понад 25 років. Зважаючи на статистику викликів на номер екстреної служби 104 від споживачів, обстеження внутрішньобудинкових газових мереж необхідне, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

15 березня провели планові роботи на бульварі Дружби народів, 8а. Мешканців завчасно попередили та закликали перебувати вдома для доступу газовиків до помешкання.

«Усі були вдома. Всіх людей попередили. Але вони не займалися перевіркою. Вони дивилися, чому не заплачено в 51-й квартирі», – розповів мешканець будинку Володимир Середюк.

Два стояки в будинку досі залишаються без газу. Незручностей таке відключення приносить чимало.

Володимир Середюк зазначив, що щоразу виникали якісь проблеми: то не у всі оселі був доступ, то в когось висить борг. Зрештою виявилося, що є підозра на витік газу.

«Я з 1991 року тут живу. Пам'ять у мене добра. Жодного разу ми не викликали газову службу через витік», – наголосив Володимир Середюк.

Мешканці нарікають, що фахівці лише обіцяють відновити постачання газу, але, мовляв, нічого не роблять. Люди зверталися і в ЖКП, і напряму в Газорозподільні мережі.

«Сказали, що немає орієнтовного числа. Поки вони кожну квартиру обійдуть, перевірять. Думаю, вже можна було би обійти кожну квартиру. Це не так багато», – сказала мешканка будинку Вікторія.
Читати ще: Волинські газовики цьогоріч обстежать близько 900 багатоповерхівок, яким понад 25 років

У Волинській філії Газорозподільних мереж України підтвердили, що такі роботи дійсно проводилися і нині постачання газу відновлено не у всіх споживачів.

«Там на сьогодні два стояки без газу у зв’язку з причинами непопадань у ці квартири. Тобто людей усіх на місці немає, хоч ми завчасно попереджали, що будуть проводитися роботи і для відновлення газопостачання всі повинні бути на місці. Це один момент. Наступний – незабезпечена герметичність газопроводу, тобто десь по цих стояках, а саме в квартирах, куди нам не надали доступу, є підозра на витік газу», – прокоментував керівник відділу технічного обслуговування Волинської філії Газорозподільних мереж Роман Шабала.

На запитання, коли відновлять газопостачання, він відповів, що фахівці працюють щодня і навіть залучили ЖКП.

«Залучили ЖКП №2 і сусідів. Шукаємо можливості спільними зусиллями потрапити в ці квартири, провести відповідні роботи й відновити чим швидше постачання», – сказав Роман Шабала.

Тож поки невідомо, коли мешканцям будинку на Дружби народів, 8а таки відновлять постачання газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 22 Березня 2024 18:03
ВФ ГРМУ - це ще ті підо""си. підозра на витік ? а може в директора підозра на деб"льність і сволочність?
Анонім до скептик Показати IP 22 Березня 2024 20:26
це він гороху обївся і забув портки витрусити
Анонім Показати IP 22 Березня 2024 21:28
верогідно у газовиків вже входить у практику безпричинно відключати стояки газопроводів, совдепія рулить: один не платить - відключають всіх, у тому числі тих, хто справно платить за газ сумнівної якості. Респект, що мешканці викликали Аверс, але доцільно було б зафіксувати той факт, що фактично перевірка надійності внутрішньобуденкової газової мережі проведена не була. Цікаво результат цієї перевірки був оформлений хоч яким документом і в кого ці документи знаходяться, хто підписався за безпечність використання внутрішньобуденкової газової мережі ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus