USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Запланований» у Луцьку «гей-парад» виявився фейком

9 Жовтня 2018 15:46
У соцмережі Instagram поширили повідомлення про те, що у Луцьку 12 жовтня відбудеться «Марш рівності» за права сексуальних меншин. Як з’ясувалось, ця інформація, яку вже встигли «підхопити» окремі волинські ЗМІ, виявилась неправдивою.

«Оголошення» поширювали з анонімного аккаунту, створеного лише 4 дні тому. Як повідомляли, «марш» розпочнеться о 10:00, проте місце збору не назвали «в цілях безпеки».

«Охочі потрапити на подію і отримати карту маршруту зможуть зареєструватися. Реєстрація відкривається 6 жовтня. Однак це робити не обов’язково, марш носить відкритий характер, реєстрація є добровільною і покликана покращити комунікацію з учасниками.

Маршрут ходи "ЛуцькПрайд-2018" проляже від Київського майдану, далі між Волинським університетом ім. Л.Українки і пам’ятником Шевченку, потім до Театральної площі, звідки учасники Маршу будуть відвезені громадським транспортом у безпечне місце», - йшлося в оголошенні.
Зазначимо, що за схожим маршрутом масові акції у Луцьку не відбуваються – навпаки, частіше люди збираються у центрі міста. До того ж в Луцьку вже декілька років як перейменували «Волинський національний університет ім. Лесі Українки», про що не міг не знати місцевий. Зважаючи на це, можна зробити припущення, що склала «оголошення» особа, яка не проживає у Луцьку постійно.

Речниця патрульної поліції Волині Ольга Бузулук повідомила, що відповідно до процедури, організатори масових заходів звертаються з відповідним листом в Луцьку міську раду, а та, своєю чергою, - до патрульної поліції, аби забезпечити безпеку учасників.

Проте, зі слів Ольги Бузулук, жодних повідомлень про такий захід патрульна поліція не отримувала.

У відділі зв’язків з громадськістю Луцької міської ради також повідомили, що інформації про схожий захід ні організатори, ні будь-які треті особи, не надавали.

Схожі акції викликають чималий ажіотаж та критику, тому не можуть відбутись без підтримки силовиків та узгодження своїх дій з представниками влади. Зважаючи на той факт, що до міської ради чи поліції «організатори» не звертались, інформація про «марш» є фейковою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Григорій Показати IP 9 Жовтня 2018 17:13
А Ви думаєте, що про подібні заходи будуть повідомляти за місяць??? Судячи з того, як люди агресивно налаштовані до цих ЛГБТ, то очевидно, що в цілях своєї безпеки, вони можуть повідомити і за годину до цього дійства. Я б не квапився, говорячи, що це фейк. Диму без вогню не буває!
Свідомий Показати IP 9 Жовтня 2018 21:14
Піз......ти їх треба .....щоб аж боялись вийти на вулицю ......
Жорстокий пацифіст до Свідомий Показати IP 10 Жовтня 2018 14:30
Це ви про гетеро?
ем Показати IP 9 Жовтня 2018 22:05
якщо вона пройде в нашому місті, то в багатьох буде не те що зашквар. їх просто розірве від ненависті до людей, до таких же людей як він сам. це огидно, огидно коли в людей очі наливаються кровью по відношенню, до таких же як і вони просто не по їх "канонам" . Просто до тих, хто відрізняється. Я в принципі проти всяких маршів. но тут не той випадок, ті люди. яким за участь не відстегнули бабла, - реально дуже сміливі люди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus