USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Запущено в обіг срібну монету із Зимненським монастирем. Фото

30 Червня 2010 10:53
Національний банк України 30 червня вводить в обіг пам’ятну монету «Зимненський Святогірський Успенський монастир», номіналом 20 гривень.

Про це інформує прес-служба НБУ.

Монета присвячена відомій на Волині й Україні православній святині – Зимненському Святогірському жіночому монастирю поблизу Володимира-Волинського, який засновано ще за часів Київської Русі.

Пам’ятну монету викарбовано тиражем п’ять тисяч. Її виготовлено зі срібла 925-ї проби. Маса в чистоті - 62,2 грама, діаметр – 50 міліметрів.

На аверсі монети розміщено: малий Державний Герб України, написи півколом – НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (угорі), рік карбування монети 2010 і номінал ДВАДЦЯТЬ ГРИВЕНЬ (унизу); зображено центральну частину чудотворної ікони в окладі, яку підтримують ангели. Під зображенням ікони – стилізований напис ЗИМНЕНСЬКА ІКОНА ПРЕСВ. БОГОРОДИЦІ.

На реверсі монети зображено на пагорбі будівлі монастиря, угорі півколом розміщено стилізований напис ЗИМНЕНСЬКИЙ СВЯТОГІРСЬКИЙ УСПЕНСЬКИЙ МОНАСТИР, унизу на рельєфному тлі – село Зимне, Волинь.

На монеті зображена ікона з коштовними елементами: три діаманти, загальною масою не менше ніж 0,015 карата, два сапфіри, загальною масою не менше ніж 0,012 карата, локальна позолота, вміст золота в чистоті, не менше ніж 0,00068 г.

Монетою із зображенням Зимненського Святогірського Успенського монастиря Національний банк України продовжуючи серію «Пам`ятки архітектури України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus